in

Zatvoren promet kroz BUJE zbog 3. faze gradnje kružnog toka. Donosimo novu prometnu regulaciju

Privremena regulacija biti će na snazi od 19.04.2023. do 29.04.2023.

Zbog gradnje kružnog toka i uređenja raskrižja ma Stanici u Bujama u trećoj fazi predviđeno je zatvaranje dijela županijske ceste ŽC5209 za sav promet osim vozila gradilišta, od raskrižja s državnom cestom DC200 do raskrižja sa županijskom cestom ŽC5007 (Momjanska ulica) prema Kremenju. Obilazni pravac, u oba smjera, osiguran je preko makadamskog puta koji spaja županijsku cestu (ŽC5209) s državnom cestom (D200), te za tegljače preko Plovanije i Kaštela, odnosno državnom cestom DC200, DC510 i župamnijskom cestom ŽC5209.

Za potrebe reciklažnog dvorišta i skladišta, privremeno je otvara raskrižje Županijske ceste ŽC5007 (Buje – Kremenje) i nerazvrstane ceste NC kako bi se trenutno slijepa ulica u zoni gradilišta zatvorila za sav promet.

Privremeno se zatvara proboj Klesarske ulice na državnu cestu D200 u zoni gradilišta te Klesarska postaje slijepa ulica s izlazom na D200 kod prodavaonice. Na državnoj cesti D200 u zoni gradilišta postavit će se baterijski semafori za naizmjenično propuštanje prometa, objavio je Grad Buje.

Podsjetimo – za izgradnju kružnog raskrižja na Stanici u Bujama (raskrižje državne ceste DC200 i županijske ceste ŽC5209) sklopljen je ugovor o izvođenju radova s izvođačem Cesta d.o.o. Pula na iznos nešto veći od 4,32 milijuna kuna bez PDV-a.
U sklopu radova izvest će se nova oborinska odvodnja i javna rasvjeta, te premjestiti i zaštititi postojeća infrastrukture. Nadzor na radovima provodit će Učka konzalting d.o.o. Pazin. Radovi su počeli lani u rujnu, a investitor su Hrvatske ceste.

Foto KRSG Poreč vrsar galatea cup medalje gimnastičarke

Pregršt medalja za porečke gimnastičarke na vrsarskom Galatea kupu

Foto DND Poreč 2022.

Ljetni kamp DND-a Poreč – Počele prijave!