in

ZBOG TURIZMA: Hrvatska potpuno otvara granice za 10 zemalja

Foto MUP

Izmjenom odluke o privremenoj zabrani prelaska granice Hrvatska će omogućiti ulazak u zemlju državljanima Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Slovačke, Estonije, Litve, Latvije, Njemačke i Poljske, najavio je u četvrtak hrvatski premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade.

-Ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan napredak kao u Hrvatskoj ili su trendovi takvi da možemo donijeti takvu odluku i omogućiti uz odgovarajuće epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju koja je već napravljena, dolazak državljana iz ovih zemalja u turističkoj sezoni, rekao je Plenković.

Kako se situacija bude poboljšavala širit će se ciljna skupina zemalja iz kojih turisti mogu doći u Hrvatsku.

Hrvatski ministar turizma Gari Cappelli prošlog je tjedna najavio da će Hrvatska u sljedećem razdoblju imati kontrolirani turizam, a gosti će ispunjavanjem web aplikacije prolaziti granice u nekoliko sekundi, bez čekanja.

Naglasio je da se hoteli ponovno otvaraju, ovisno o mogućnostima zbog koronavirusa i dolasku turista, te da za strane turiste već postoje objašnjenja na engleskom jeziku za sve segmente turizma.

Precizirao je da te obavijesti uključuju ponašanje u hotelu pri dolasku, beskontaktne rezervacije hotela te odlaske u bazen ili na plažu.

Cappelli je izvijestio da dio turista koji su ranije otkazali rezervacije ponovno radi rezervacije za lipanj i da je Njemačka, u dogovoru s ministrima svih zemalja Europske unije, izrazila želju da od 15. lipnja dopusti dolazak građana na more.

Izvor: Vlada RH

POREČ: Gradska tržnica opet otvorena nedjeljom

Kozlevac o pojavi zaraze tijekom ljeta: Spremni smo, u pripremi scenariji za hotele, kampove i otvorena područja