in

BINA ISTRA donirala opremu vrijednu 400.000 kn KBC-u Rijeka

Foto Bina Istra

Nakon što je Bina Istra krajem ljeta prošle godine pustila u promet posljednje kilometre autoceste na dionici Cerovlje-Vranja, građevinske ekipe intenzivno rade na probijanju druge cijevi tunela Učka te je do danas probijeno gotovo 1000 metara nove tunelske cijevi.

Ujedno ističu u priopćenju kako Bina Istra kroz svoj program održivog razvoja redovito sudjeluje u podupiranju humanitarnih projekata i onih usmjerenih na razvoj lokalne zajednice. Na tragu toga, Bina Istra je pokrenula humanitarnu akciju “Život nema cijenu” za pomoć zdravstvenim ustanovama. Zajedno sa svojim poslovnim partnerima prikupljen je iznos od 2 milijuna kuna za ključne zdravstvene ustanove i to Opću bolnicu Pula, Klinički bolnički centar u Zagrebu te Klinički bolnički centar u Rijeci kojemu je danas uručen ergospirometrijski sustav vrijedan 400.000 kuna.

Foto Bina Istra
Foto Bina Istra

Prilikom uručenja donacije, tehnički direktor Bina Istre Christian Santaleza je izjavio: „Danas, kroz ovu donaciju nastavljamo naše dugogodišnje partnerstvo s KBC-om Rijeka, uz koordinaciju s županom Primorsko-goranske županije Gospodinom Komadinom i Gradom Rijeka. Ova donacija realizirana je u sklopu programa društveno održivog razvoja, nadovezuje se na sličnu donaciju ostvarenu prema OB Pula krajem protekle godine.“

Santaleza je istaknuo je da ova donacija predstavlja nastavak suradnje s KBC Rijeka još od 2017. godine te da Bina Istra na taj način daje potporu zdravstvenom osoblju u ova zahtjevna vremena. Što se tiče radova na Istarskom ipsilonu Santaleza je izvijestio o dobroj dinamici radova na izgradnji druge cijevi tunela Učka te najavio da bi kroz godinu dana mogle završiti pripreme za početak građenja punog profila autoceste od kvarnerske strane tunela Učka do Matulja.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić istaknuo je važnost doniranog ergospirometra kao djela strateški potrebne opreme sa velikim značajem za kardiovaskularne bolesnike. Donirani uređaj dodatak je daljnjem razvoju struke u smislu visokospecijalizirane sofisticirane dijagnostike. Ravnatelj se je zahvalio tvrtki Bina Istra i partnerima na velikom trudu koji je bio potreban da se ova donacija ostvari te na poruci koju ona nosi u smislu društveno odgovornog poslovanja te prepoznavanja potreba zdravstvenog sustava i bolesnika.

Župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina ponajprije je izrazio zahvalnost KBC-u Rijeka i svim njegovim djelatnicima na iznimnom doprinosu u vremenu epidemije koronavirusa. Istaknuo je da je županijsko povjerenstvo jednoglasno predložilo KBC Rijeka za godišnju nagradu za doprinos u zdravstvenoj djelatnosti. Župan je zahvalio Bina Istri koja je trenutno i investicijski prisutna u Primorsko-goranskoj županiji čime će se projekt i dovesti do svog kraja. Izrazio je zadovoljstvo da Bina Istra pomaže zajednici društveno odgovornim poslovanjem poput ovog primjera hvalevrijedne donacije.

Zamjenik gradonačelnika grada Rijeka Goran Palčevski je izrazio zadovoljstvo u kako u svojstvu zamjenika gradonačelnika tako i u svojstvu liječnika. Uručenje ove donacije predstavlja veliku radost, rezultirati će podizanjem razine zdravstvene zaštite. Palčevski pohvalio je ovu inicijativu te zahvalio donatorima na prikupljenim i kvalitetno distribuiranim sredstvima. Istaknuo je da je i dalje Gradu Rijeci prioritet opremanje i edukacija te se svim zdravstvenim djelatnicima zahvalio na angažmanu u posljednje dvije godine obilježene zahtjevnim uvjetima rada, priopćeno j iz Bina Istre.

Foto Tanja Kocijančić

Župan otvorio PROMOHOTEL: 37. put sajam doveo u Poreč više od 500 poznatih svjetskih brendova

VIŠNJANSKI PUST spaljen – Još lani nas je s koronon štufa i bila je ura da po repu ćapa