in

Župan otvorio PROMOHOTEL: 37. put sajam doveo u Poreč više od 500 poznatih svjetskih brendova

Foto Tanja Kocijančić

Istarski župan Boris Miletić otvorio je danas u porečkoj dvorani Žatika 37. Promohotel, međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam koji će trajati do subote, 5. ožujka. Prvi je to sajam ove godine u Poreču koji se vratio nakon korona-pauze i okupio čak 150 izlagača i suizlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Njemačke koji na površini od 4.500 četvornih metara unutarnjeg i 500 kvadrata vanjskog prostora nude široku lepezu proizvoda za HORECA sektor s više od 500 poznatih svjetskih brendova.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Sajam ima opet i edukativni karakter s fokusom na ljudske resurse koji su ključ uspješnog poslovanja u turizmu. Naime, konferencija PromoForum održat ć se 3. do 4. ožujka na kojoj će se okupiti brojni poduzetnici i predstavnici turističkog i ugostiteljskog menadžmenta iz regije.
Svečanom otvaranju prisustvovalo je danas mnoštvo ispred dvorane kojima su se uz župana obratili potpredsjednik HGK – Županijske komore Pula Miro Dodić, predsjednik Obrtničke komore Istarske županije Robert Momić, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić i direktorica sajma Ivana Štiković koja se zahvalila svim izlagačima na dolasku i povjerenju te im poželjela mnoštvo uspješno sklopljenih poslova.

Župan je odao počast organizatorima, istaknuvši da se radi o iznimno kvalitetnoj i dugovječnoj manifestaciji.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

-Mi smo se u Istri opredijelili na politiku izvrsnosti i kvalitete u svim segmentima, ne samo u turizmu. Premali smo da bi bili prosječni, a da bi bili izvrsni moramo pratiti tehnologije i trendove, a tome pridonosi i Promohotel, kazao je Miletić, dodavši da se nakon pandemije susrećemo s novim opasnostima. Osvrnuo se na rat u Ukrajini, gdje stradaju nevini ljudi, pa je pozvao svih da zajedno požele prijateljima u toj zemlji mir.
Potpredsjednik Gospodarskog vijeća Dodić naglasio je da turistički sektor mora biti još više mobiliziran zbog jake konkurencije, uz povećano inflatorno i krizno razdoblje koje će nas pratiti u ovoj godini. Lani je ostvareno 84,1 milijun noćenja, od čega 28 posto u našoj županiji.
-Smišljenom i bogatom turističkom ponudom možemo bitno utjecati i na razvoj mnogih gospodarskih subjekata izvan turističke djelatnosti, rekao je Dodić.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić

Gradonačelnik Peršurić kazao je da ga veseli što su opet ispred dvorane, te da opet otvaraju Promohotel koji je otvorio put svim drugim manifestacijama u poreču. Od davne 1993. otkad je Promohotel održan pokazalo se da Poreč može organizirati zaistavelika događanja, rekao je PEršurić, zahvalivši se obitelji Štiković na još jednom uspješno organiziranom sajmu.
Robert Momić kazao je da je ovaj sajam svima dobro poznat i jedna je od najstarijih u manifestacija u Istarskoj županiji, koja je u sektoru ugostiteljstva i turizma najvažnija. Promohotel danas po značaju prelazi granice Poreča i naše županije.
Danas je sajam obogaćen programom s panel raspravama i specijaliziranim predavanjima, gdje će među mnogobrojnim sadržajem Ministarstvo turizma i sporta predstaviti projekt kojemu je fokus rješavanja problematike radne snage u turizmu dok će se na zatvorenom skupu Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre raspravljati o aktualnoj problematici ugostitelja.
Drugi dan PromoForum konferencije rezerviran je za renomirane hrvatske predavače, a to su: Marinela Dropulić Ružić, Saša Tenodi i Vedran Sorić koji će održati zanimljiva, praktična i korisna predavanja o osobnom i profesionalnom razvoju na individualnoj i organizacijskoj razini.

Foto Tanja Kocijančić
Foto Tanja Kocijančić


Nakon konferencije uslijedit će niz popratnih stručnih zanimljivih predavanja, a između ostalog i edukativni dio namijenjen turističkim zajednicama, kao i obiteljskom smještaju u organizaciji Turističke zajednice grada Poreča i sajma Promohotel.
Strukovna grupa ICT Istre, koja djeluje u HGK – Županijskoj komori Pula, organizira besplatna predavanja o digitalnim tehnologijama u hotelijerstvu nekad-danas–sutra, a bit će predstavljen i Smart Hotel kao odgovor na izazove pandemije.
Kroz edukativni dio, ali i bogat izlagački asortiman Promohotela posjetitelji će moći iz prve ruke upoznati nove tehnologije, trendove, proizvode i usluge, razmijeniti svoje ideje s ostalim profesionalcima iz struke te unaprijediti svoje poslovanje.
Sajam je namijenjen vlasnicima i menadžerima hotela, vlasnicima vila, kuća za odmor te privatnim iznajmljivačima, vlasnicima kafića i restorana, ali i svim ostalima koji se pripremaju za nadolazeću turističku sezonu, a predstavljeni proizvodi zanimljivi su i vrlo korisni i za širu potrošnju.
Sajam se organizira pod pokroviteljstvom Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije, HGK – Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istarske županije, Udruženja obrtnika Poreč, te uz pokroviteljstvo i financijsku podršku Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča.

Foto Tanja Kocijančić - Promohotel 2022.
Foto Tanja Kocijančić – Promohotel 2022.

RADNO VRIJEME SAJMA ZA POSJETITELJE:
Srijeda, 2.3.2022. / 12:00 – 19:00 sati
Četvrtak, 3.3.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Petak, 4.3.2022. / 10:00 – 19:00 sati
Subota, 5.3.2022. / 10:00-17:00 sati
COVID POTVRDE
Ulaz na sajam je besplatan uz obaveznu prijavu na www.promohotel.hr.
Za one koji nemaju covid potvrde na ulazu u sajam organizirano je besplatno testiranje za sve posjetitelje.

Maškare iz Nove Vasi spalile puste Pata i Mata Tojeajevića, krivce za sve lanjske nedaće

Foto Bina Istra

BINA ISTRA donirala opremu vrijednu 400.000 kn KBC-u Rijeka