in

BINA-ISTRA POMAŽE ZDRAVSTVU: KBC-u Zagreb donirala ultrazvuk vrijedan 265.000 kuna

Bina-Istra kroz svoj rad nastoji poticati društveno odgovorno poslovanje a naročito projekte koji su usmjereni za dobrobit šire lokalne zajednice. Nakon što je prošle godine sudjelovala u humanitarnom projektu u sklopu kojeg je pulskom rodilištu doniran inkubator, a godinu ranije bolnici Kantrida u Rijeci poseban ultrazvučni aparat, ovaj put je pomoć usmjerena prema Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Riječ je o tehnološki naprednom ultrazvučnom uređaju vrijednom 265.000 kuna, koji će pružiti kliničku pouzdanost te uvjerljive dijagnoze koje će omogućiti raniju borbu s dijagnosticiranim bolestima, doznajemo iz Bina-Istre.

Ravnatelj KBC Zagreb, Ante Ćorušić, predstavio je značaj donacije za koju je ideja pokrenuta na otvaranju gradilišta faze 2B1 Istarskog ipsilona. Bina-Istra bila je voljna izdvojiti sredstva za nabavku novog ultrazvučnog aparata koji se koristi u postupcima izvantjelesne oplodnje. Na taj način zamijenjen je 15 godina star ultrazvučni aparat te će sada postupci biti brži, učinkovitiji i točniji te efikasniji. Na kraju je Ćorušić zahvalio Bina Istri na izdvajanju značajnih sredstava, kao i dobavljaču koji je u suradnji s medicinskim osobljem napravio potrebne preinake na uređaju.  U konačnici, ova donacija predstavlja dobru sinergiju javnog zdravstva i gospodarskih subjekata za bolji zdravstveni ishod pacijenata.

Dr. Slavko Orešković je u ime djelatnika Zavoda za humanu reprodukciju istaknuo da se u Klinici godišnje rodi oko 4.000 djece, od kojih je 6,5% začeto kroz postupke izvantjelesne oplodnje. Zahvalio je Udruzi Ljubav na djelu te donatorima, Bina Istri i Providenceu, što su omogućili nabavku uređaja za izvođenje visokosofisticiranih postupaka.

Dario Silić, generalni direktor Bina-Istre rekao je da su u razgovoru s ravnateljem Ćorušićem prepoznali značaj ovog projekta kojim će se pomoći velikom broju pacijenata.

-Posebice stoga što je fokus na djecu, gdje Bina Istra zadnjih godina intenzivno i jako puno ulaže. Tako smo, do sada, kroz donacije pomogli Opću bolnicu Pula, Dječju bolnicu Kantrida pa je sada, uz pomoć partnera, relativno brzo realizirana i ova donacija prema KBC-u Zagreb. Osobno mogu potvrditi da ravnatelj Ćorušić i njegov tim rade sjajan posao te smo spremni i u budućnosti podupirati ovakve projekte, istaknuo je Silić.

PRVI U ISTRI: Na pročelju zgrade katastra postavljen KARTOZID Poreštine

Dan otvorenih vrata porečkih VATROGASACA od 6. svibnja