in

PRVI U ISTRI: Na pročelju zgrade katastra postavljen KARTOZID Poreštine

Kartozid/Foto Tanja Kocijančić

Na zgradi u kojoj se nalazi Odjel za katastar na porečkoj rivi danas je predstavljen kartozid Poreča i Poreštine, veličine 5 X 4,50 metara, koji će se tamo nalaziti trajno.

Kartozid (koji se sastoji od ortofoto i topografske karte) je izradila Državna geodetska uprava, središnji ured iz Zagreba, a riječ je o prvom takvom kartografskom prikazu koji je postavljen u Istarskoj županiji, priopćeno je iz gradske uprave.

Prigodnoj svečanosti predstavljanja nazočili su danas zamjenik ravnatelja Državne geodetske uprave Antun Vidaković, pročelnik Područnog ureda za katastar u Puli Aldo Sošić i zamjenik gradonačelnika Poreča Elio Štifanić, te uzvanici, najvećim dijelom iz područja geodetske struke.

Na kartozidu je prikazana digitalna ortofoto karta Poreča u mjerilu 1: 5000 i topografska karta Poreštine u mjerilu 1: 25000.

Pročelnik Sošić se posebno zahvalio ravnatelju Državne geodetska uprave Damiru Šanteku, kao najzaslužnijem za realizaciju ovog projekta, te izrazio nadu da će ovo potaknuti i druge gradove u Istri da postave kartozide.

Vidaković je rekao kako će kako će kartozid koristiti i građanima i turistima, te istaknuo je kako je u Poreču čak 50 ljudi geodetske struke uključeno u izradu geodetskih izmjera, jer je riječ o gradu koji radi veliki broj projekata.

Foto: Grad Poreč

PITALI SMO MUP KAKO RADE FIKSNE KAMERE – Uskoro na kućne adrese stižu kazne zbog prebrze vožnje, nepropisnog pretjecanja, pričanja na mobitel…

BINA-ISTRA POMAŽE ZDRAVSTVU: KBC-u Zagreb donirala ultrazvuk vrijedan 265.000 kuna