in

KAŠTELIR: Proračun bogatiji za 500.000 kuna, donesen UPU za Škatone

Sjedište Općine Kaštelir-Labinci/Foto Tanja Kocijančić

Prošli je mjesec Općina Kaštelir-Labinci ponovila natječaj za prodaju građevinske parcele u naselju Krančići, konkretno u Baredama. Po početnoj cijeni od 528.000 kuna prodavala se jedna parcela, a ovog se puta javila zainteresirana osoba u Poreču i ponudila 530.000 kuna. Načelnik Enio Jugovac potvrdio nam je da je Općinsko vijeće prihvatilo tu ponudu, kao i to da se, na zahtjev kupca, odobri 10 posto popusta na taj iznos za jednokratnu uplatu cijelog iznosa pri potpisu kupoprodajnog ugovora.

Parcela se nalazi na atraktivnoj poziciji, u naselju gdje je već izgrađeno niz stambenih objekata za stanovanje i kuća za odmor. I ova parcela koja je prodana ima 881 četvorni metar. Radi se o k.č.br. 3294/4.

Jugovac nam je prenio da su vijećnici na posljednjoj sjednici vijeća usvojili i Urbanistički plan uređenja dijela naselja Kaštelir, konkretno od dijela pod nazivom Škatoni prema nogometnom igralištu. Radio se o atraktivnom dijelu Kaštelira, nedaleko centra, s kojeg se pruža lijepi pogled na more.

Prostornim planom definirano je da se za taj dio mora napraviti UPU. Njime su definirane prometnice i zelene površine kao i uvjeti za gradnju. u našoj općini se gradnja inače dozvoljava na parcelama koje imaju najmanje 750 četvornih metara, no za taj dio u UPU-u smo definirali oštrije kriterije. PA tako zemljište na kojem će se graditi mora biti minimalno površine 1.000 kvadrata, pojasnio je načelnik Jugovac.

Danas počela brza testiranja, objavljeno kako se i gdje naručiti te koja im je cijena

Poduzetnički inkubator Poreč postao član BOND mreže poduzetničkih potpornih institucija