in

HALMED povukao nekoliko serija popularnog lijeka

Ilustracija Pixabay

Obavijest o privremenoj obustavi primjene i distribucije serija lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina

Priopćenje Agencije za lijekove i medicinske proizvode prenosimo u cijelosti: “Tvrtka Bayer d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina (9 biljnih pripravaka), na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) provodi postupak privremene obustave primjene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 predmetnog lijeka.

Predmetni postupak provodi se temeljem prijave sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije tijekom ispitivanja stabilnosti. Obustava će biti na snazi do završetka provjere, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Nisu utvrđeni eventualni sigurnosni rizici niti su zaprimljene sumnje na nuspojave povezane s predmetnim serijama lijeka.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupne druge serije ovog lijeka koje nisu zahvaćene obustavom, kao i drugi lijekovi iz iste terapijske skupine. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.”

ne diraj ovu fotku nikad

NOVIGRAD: Novi termini za dermatološki pregled madeža – prednost ima starija populacija

Foto: PU istarska obula specijalna interventna policija valbandon istra

Istra domaćin obuke za specijalne i interventne policajce. Tema – zaštita ljudskih prava