in

NOVIGRAD: Novi termini za dermatološki pregled madeža – prednost ima starija populacija

Ilustracija - Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Ovog vikenda, 24. i 25. veljače, Grad Novigrad organizirao je besplatni preventivni dermatološki pregled madeža. Velikim interesom građana termini su se brzo popunili, pa stoga podsjećamo sve koji su se upisali za pregled, molimo vas javite nam ukoliko nećete moći iskoristiti vaš zakazani termin kako bi ga prepustili nekoj drugoj osobi (Tel. 052 / 757-055; E-mail: info@novigrad.hr ).

Grad Novigrad osigurao je i dodatne, nove termine za preventivni dermatološki pregled – Dermatoskopiju madeža, koji će se održati u novigradskoj zgradi ambulante, 9. i 10. ožujka (u terminima od 9 do 17 sati). Budući se prvi termin preventivnog pregleda popunio mlađom populacijom, prednost za rezervaciju termina pregleda u ožujku, imaju Novigrađani starije populacije (60+). Zahtjev za prijavu mogu dostaviti i ostali, te će i oni biti raspoređeni sukladno broju slobodnih termina. Stručne preglede će obavljati dermatologinja Sanda Gojčeta Burnić, specijalist dermatovenerolog.

Stoga pozivamo sve zainteresirane osobe starije od šezdeset godina s područja Grada Novigrada, rezervirajte vaš termin pregleda radnim danom od ponedjeljka 26. veljače, od 9 do 11 sati na ovaj način :
• Osobnim dolaskom u gradsku upravu na adresi Veliki trg 1, Novigrad
• Pozivom na telefon 052 / 757 055.

Dermatoskopski pregled madeža je bezbolna, brza i jednostavna pretraga koja daje kvalitetni uvid u karakteristike raznih kožnih promjena, te može pomoći otkriti zloćudne promjene na koži za koje je potrebno daljnje liječenje. Ne zahtijeva posebnu pripremu, jedino je preporučljivo unutar 24 sata prije pregleda istuširati se kako na koži ne bi bilo prljavštine koja bi otežavala pregled, objavio je Grad Novigrad.

Foto Hrvoje Damjanović - Ilustacija - regata kluba Vega Pula

VIKEND U ISTRI: 18. memorijal Zlatan Pečenković očekuje rekordan broj jedriličara

Ilustracija Pixabay ljekarna apoteka

HALMED povukao nekoliko serija popularnog lijeka