in

Hitna obavijest: S polica se povlači prehrambeni proizvod zbog kancerogenih sastojaka

Ilustracija Pexels

Državni inspektorat izvijestio je u utorak da se povlači sojin umak Silver Swan iz Filipina zbog u proizvodu utvrđene povećane količine 3-monoklor-1,2 propanediola (3-MCPD), koji je klasificiran kao potencijalno kancerogen za ljude.

Riječ je o pakiranju od 1000 ml s naznakom upotrijebiti do 16.08.2023. zbog u proizvodu utvrđene povećane količine 3-monoklor-1,2 propanediola (3-MCPD), koji je klasificiran kao potencijalno kancerogen za ljude. Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o utvrđivanju najvećih dopuštenih količina određenih kontaminata u hrani.

Pojedinosti o povlačenju tog proizvoda dostupni su na internetskoj stranici subjekta u poslovanju s hranom Pekinška patka –Internacionalni minimarket, Vlaška 78, Zagreb, Radno vrijeme: ponedjeljak – petak 10-19 sati, subota 10-15 sati (pekinska-patka.com.hr).

Riječ je o proizvodu čiji je izvoznik filipinska tvrtka Silver Swan MFG. Co., uvoznik je nizozemska tvrtka Heuschen & Schrouff OFT B.V., a hrvatski primatelj Pekinška patka j.d.o.o. iz Samobora, objavio je portal Poslovni.hr.

sladoled pixabay

Popularni sladoled povučen s polica jer sadrži pesticid

Foto Crveni križ Bujštine

Crveni križ uspješno proveo projekt “Pomoć u kući na Bujštini” s čak 2.400 pruženih socijalnih usluga