in

Hitna obavijest: S tržišta se povlače dva prehrambena proizvoda zbog prisutnosti pesticida

Ilustracija Pexels

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

Zbog utvrđenog 2-klor-etanola (preteča etilen oksida) Državni je inspektorat s tržišta povukao Ace Cook Instant juhu s rezancima i junećim okruglicama (Beef ball and herb flavour) od 80 grama, s oznakom najbolje upotrijebiti do 08.04.2022., a proizvod je podrijetlom iz Vijetnama.

Proizvod nije u skladu s europskom uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane. Proizvođač sporne juhe je Acecook Vietnam Joint Stock Company iz Vijetnama, veleprodaju vrši Asia Express Food B. V. iz Nizozemske, a na tržište stavlja Čičmak i Sinovi d.o.o.

Povučena i Nongshim instant juha kimchi s rezancima

Zbog utvrđenog 2-klor-etanola Državni je inspektorat u četvrtak povukao s tržišta i Nongshim instant juhu kimchi s rezancima (Nongshim Shin Kimchi) od 120 grama s oznakom LOT TM 21, najbolje upotrijebiti do 19.05.2022.. Taj je proizvod podrijetlom iz Južne Koreje, izvozi ga Nongshim Co.,LTD. iz Seula, veleprodaju obavlja Asia Express Food B. V. iz Nizozemske, a na tržište stavlja Čičmak i Sinovi d.o.o.

Izvor Hapih.hr

TZ poziva na uključenje u projekt Vižinada experience card

policija nesreća ilustracija pixabay

Tragedija na cesti Tar-Poreč: Jedna osoba poginula u teškoj nesreći