in

Investicija od 750 milijuna kuna: Svi odjeli od petka u novoj pulskoj bolnici

Izgradnja nove pulske Opće bolnice pri samom je kraju, a već od ovog petka sve zdravstvene usluge pružat će se u modernim prostorima u Zagrebačkoj ulici čime će najveća istarska zdravstvena investicija vrijedna 750 milijuna kuna početi s radom, rekla je jučer na konferenciji za novinare ravnateljica bolnice Irena Hrstić.

Podsjetivši kako je preseljenje u novu bolnicu počelo još 25. svibnja te kako će nakon preseljenja Ravnateljstva i administrativnog dijela, cjelokupno preseljenje završiti 25. lipnja, ravnateljica Hrstić je novinarima rekla i kako je ovog tjedna počelo seljenje najvećih bolničkih djelatnosti, odnosno kirurgije, internog odjela, anestezije i hitne službe.

“Od ovog petka  od 20 sati objedinjeni hitni bolnički trakt više neće funkcionirati u Mornaričkoj bolnici i otad se sve pozicionira na lokaciju nove bolnice. Useljavamo u prostor koji je u ovom trenutku na 65 do 70 posto izgrađenosti, što znači da ćemo biti malo u stisnutim uvjetima”, rekla je Hrstić  i dodala kako će Psihijatrija i dalje ostati u postojećim prostorima kao i zarazni odjel.

“Možda mrvicu ranije ulazimo u objedinjavanje svih djelatnosti na jednu lokaciju, jer je ostalo još nekih 30 posto nedovršenog projekta. No, čeka nas adaptacija cijele zgrade ginekologije koja je već počela, a trajat će desetak mjeseci. Odlučili smo se na fazno useljenje, a situacija koju smo imali s koronavirusom natjerala nas je da to bude malo ranije kako bi u slučaju novog vala zaraze imali odvojenu lokaciju u Mornaričkoj bolnici” – rekla je ravnateljica dr. Hrstić, objavio je Nacional.hr.

Inače, izgradnja bolnice startala je prije pet godina.

Obavijest poljoprivrednicima: U Istri u lipnju sakupljanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja

Novi potres probudio Zagrepčane, a treslo je i sinoć