in

Obavijest poljoprivrednicima: U Istri u lipnju sakupljanje prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja

Udruga CROCPA i tvrtka CIAK nastavljaju sa sakupljanjem prazne ambalaže sredstava za zaštitu bilja za poljoprivredna gospodarstva koja trebaju imati ovjereni prateći list kao dokaz da su otpad zbrinuli na zakonom propisan način.

Korisnicima je osiguran besplatni povrat prazne ambalaže isključivo ovih tvrtki: Agroavant, AgroChem-Maks, Agroteks, BASF, Bayer CropScience, Chromos Agro, Corteva Agriscience (Dow AgroSciences), Danon, Euroazijski pesticidi, Florel, Genera, Iskra Zelina Kemijska Industrija, Nufarm, Monsanto, Orchem, Pinus Agro, Stockton, Syngenta Agro.

U sklopu projekta se sakuplja samo prazna primarna/opasna ambalaža navedenih proizvođača koji financiraju projekt. Transportna kao ni ambalaža bilo kojih drugih proizvoda koji nisu sredstva za zaštitu bilja (npr. mineralna gnojiva) ne prihvaća se.

U Istri će se skupljati, 15., 17. i 19. lipnja a detaljan raspored i lokacije dostupne su na linku https://www.savjetodavna.hr/2020/06/05/nastavlja-se-sakupljanje-prazne-ambalaze-sredstava-za-zastitu-bilja/?fbclid=IwAR0crvF92kJ6XOyfGOJyVlp-7XEoSsxgZQ3-vhtz2Wo_xwsqCDmd6V4QLCY

Udruga CROCPA i tvrtka CIAK zadržavaju pravo promjene rasporeda sakupljanja ili obustave istog u slučaju takvih preporuka Kriznog Stožera o zabrani masovnih okupljanja, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

Poreč, općine Poreštine i Tinjan nastavljaju razvijati infrastrukturu za bolji internet

Investicija od 750 milijuna kuna: Svi odjeli od petka u novoj pulskoj bolnici