in

Mjesec borbe protiv ovisnosti u Poreču: Podrška zdravom odrastanju u programu MBO 22

Foto Zdravi grad Poreč - Ilustracija

U Poreču se svake godine obilježava  Mjesec borbe protiv ovisnosti u periodu od 15.11. do 15.12. Program Mjeseca borbe protiv ovisnosti (MBO) u Poreču nazivamo kontinuiranim slijedom ili krunom cjelogodišnjih aktivnosti u prevenciji ovisnosti djece i mladih. Program realiziraju umreženi stručni timovi grada  iz Zdravog grada Poreč te stručni suradnici iz svih porečkih škola uz odabrane goste predavače. Sadržaji u MBO usmjereni su dominantno djeci i mladima, kao najranjivijoj skupini za rizična ponašanja, ali i važnim odraslima koji podupiru dječji rast i razvoj. Iz godine u godinu program usmjeravamo ovisnostima u širem smislu njihove pojavnosti i prevenciji različitih ovisničkih ponašanja.

-Tako će i ove godine u bogatom programu biti riječi  o zdravim životnim izborima, o tome kako da mladi formiraju zdravu sliku sebe i tijela , o značaju potpore odraslih djeci i mladima tijekom odrastanja te o ovisnostima o supstancama, kocki, ovisnosti o hrani i drugim rizicima za zdrav rast i razvoj djece i mladih. Zahvaljujemo svim suradnicima koji se uključuju te tako podupiru zdrav rast i razvoj djece i mladih.

Sve zainteresirane sugrađane i one širih područja pozivamo da poprate porečki program u Mjesecu borbe protiv ovisnosti, poručili su u priopćenju Zdravog grada Poreč.

U nastavku pogledajte program:

Roditelji - glumci - Foto DND Vrsar

“Ponovno zajedno” u VRSARU – Roditelji osmislili predstavu za djecu “Djed i repa”

Foto Gradska knjižnica Poreč

Predstavljena POZICA: Najbolji radovi učenica iz Tara i Poreča