in

NOVIGRAD: Besplatno stručno savjetovanje o zdravoj i pravilnoj prehrani. Rezervirajte svoj termin

Foto Silviarita za Pixabay - Ilustracija

GRAD NOVIGRAD poziva svoje građane da iskoristite mogućnost stručnog savjetovanja o zdravoj i pravilnoj prehrani, kako bi sačuvali i brinuli se za zdravlje.

Od siječnja 2017. godine pokrenuta je aktivnost Savjetovališta za prehranu u Puli na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, a od ožujka 2023. godine usluge Savjetovališta za prehranu sufinancirane su sredstvima Grada Novigrada, te su dostupne jednom ili dva dana mjesečno u Novigradu.

U Savjetovalištu za prehranu možete dobiti stručnu pomoć magistra nutricionizma kako bi dobili informacije o pravilnoj uravnoteženoj prehrani i usvojili zdrave životne navike, ili pomoć pri izradi planova prehrane kod određenih bolesti i stanja.

Savjetovalište za prehranu u Novigradu djeluje u prostorima za udruge u prizemlju novigradske Sportske dvorane, a idući termini za travanj, svibanj i lipanj su :

  • Travanj :15.4.; 29.4.
  • Svibanj : 13.5.
  • Lipanj : 10.6.; 24.6.

Sve usluge Savjetovališta besplatne su za građane i nije potrebna uputnica, ali je potrebno unaprijed rezervirati termin savjetovanja na sljedeći način:

Prvo savjetovanje traje oko 60 minuta, a uključuje razgovor (opći podaci, anamneza, lijekovi itd), mjerenja te pisane upute za prehranu, dok naknadna kontrolna savjetovanja traju oko 30 minuta, a najčešće uključuju mjerenja i praćenje napretka. Broj dolazaka nije ograničen pa korisnici mogu doći koliko puta žele.

U 2023. godini u Novigradu je provedeno ukupno 60 nutricionističkih savjetovanja, za 32 nova korisnika Savjetovališta. S obzirom na dob korisnika, najveći broj savjetovanja bio je za korisnike od 40 do 59 godina, a najčešći razlozi dolaska su zdravo mršavljenje i zdravstveni problemi.

Foto Grad Poreč

POREČ: U punom pogonu radovi na komunalnoj infrastrukturi

Oleg Butković - Foto Vlada RH

Ministar Butković u Istri: Obnova ceste Ponte Porton – Buzet uskoro gotova