in

VIKEND U ISTRI: 18. memorijal Zlatan Pečenković očekuje rekordan broj jedriličara

Foto Hrvoje Damjanović - Ilustacija - regata kluba Vega Pula

Pulska jedriličarska scena uzbuđeno se priprema za početak ovogodišnje natjecateljske sezone – 18. Memorijal Zlatan Pečenković, koji će se održati od 24. do 25. veljače. Organizator je Jedriličarski klub Vega, ovaj događaj predstavlja jednu od najznačajnijih regata u regiji na početku kalendarske godine, slično kao i puno poznatiji Sveti Nikola koji u prosincu zatvara jedriličarsku sezonu na sjevernom Jadranu, privlačeći stotine jedriličara svake godine.

Ovogodišnje izdanje regate Memorijal Z. Pečenković privući će međunarodnu konkurenciju, s jedriličarima koji dolaze iz sedam različitih država. Uz domaće natjecatelje iz Hrvatske, na regati će sudjelovati i jedriličari iz Estonije, Srbije, Češke, Slovačke, Njemačke i Italije. Iz Estonije dolazi impresivan broj sudionika, čak 22 jedriličara, što svjedoči o popularnosti i ugledu Memorijala Z. Pečenković u međunarodnoj jedriličarskoj zajednici. Ovaj događaj pruža priliku za susretanje različitih kultura, razmjenu iskustava i jačanje prijateljstava među jedriličarima iz različitih dijelova Europe. U subotu će se na startu naći rekordan broj sudionika, s prijavljenih 150 jedriličara u klasi Optimist te 33 u klasama ILCA.

“Ovo je prilika da zajedno slavimo ljubav prema jedrenju i odamo počast Zlatanu Pečenkoviću, jednom od pionira jedrenja u našem području”, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Vega, Refko Ganić.

Regata će početi u subotu u 11 sati, s planiranim održavanjem šest jedrenja tijekom vikenda. Natjecatelji će se okupiti ispred šetališta Lungomare i Zlatnih stijena, spremni zaploviti u izazove pulskog akvatorija.

Nakon vikenda ispunjenog uzbuđenjem i strateškim jedrenjem, svečano proglašenje pobjednika i podjela nagrada održat će se u nedjelju popodne u prostorijama JK Vege na Mornaru, javili su iz kluba.

Foto Tanja Kocijančić - Promohotel 2022.

Uskoro Promohotel 2024. – Poreč kao centar stvaranja najnovijih trendova i rješenja u turizmu

ne diraj ovu fotku nikad

NOVIGRAD: Novi termini za dermatološki pregled madeža – prednost ima starija populacija