in

NOVIGRAD: Prijem za dobrovoljnog davatelja – Davor Klarić krv darovao 75 puta

U povodu Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik Novigrada Anteo Milos ugostio je u svom uredu predsjednicu Gradskog društva Crvenog križa Buje Đurđu Radošević, ravnatelja Hrvoja Kovačevića, te jubilarnog darivatelja krvi Davora Klarića, koji je krv darovao 75 puta.

Klarić je tom prigodom primio prigodne darove novigradskog gradonačelnika i Crvenog križa, čiji su predstavnici prenijeli informaciju kako u Novigradu ima oko 200 aktivnih darivatelja krvi, te kako se po svakoj organiziranoj akciji prikupljanja u Novigradu skupi oko 80 doza ove dragocjene životne tekućine.

Gradonačelniku su prenijeli i neka od iskustva u toj djelatnosti, ukazali na određene poteškoće na koje pritom nailaze, no zajednička je konstatacija da je na našem području senzibiliziranost prema darivanju krvi vrlo dobra. Naglašeno je međutim kako su uvijek dobrodošli i dodatni zajednički napori na još boljoj promociji nužnosti darivanja krvi, koja je prije svega human i plemenit čin, ali i prilika svakom darivatelju da kontrolira svoju krvnu sliku odnosno zdravlje, priopćeno je iz gradske uprave.

PAZINSKI MUZEJ 30. listopada predstavlja projekt KAD ZAZVONE ZVONA prilagođen slijepima i slabovidnima

Proglasili povijesni rezutat i čestitali nezavisnima u Baderni: IDS je najača stranka u Poreču bez ozbiljne konkurencije