in

Pohvale za pulsku bolnicu iz Poreča: “Skidam im kapu do poda. Imaju djelić moga srca”

Foto Tanja Kocijančić

Uobičajemo čitamo i slušamo svakodnevno samo negativne stvari, a pogotovo iz zdravstvenog sustava koji nam je u velikim problemima, ne samo zbog kroničnog nedostatka medicinskog kadra. Upravo zbog toga lijepo je čuti pohvale i zahvale koji dolaze od pacijenata. Jer nikad nije sve tako crno, a mnogi su, zapravo većina, koji u bolnicama vrijedno rade i trude se. Upravo stoga objavljujemo dvije zahvale i pohvale koje su nam stigle iz Poreča i objavili smo ih na našoj Facebook stranici za početak.

Jedna od Matea Popića koji je napisao: “Proteklih dana proveo sam na odjelu Orl – OB Pula, zbog operativnog zahvata na sinusima i devijacije septuma. Pohvale svim doktorima, medicinskim sestrama, medicinskim tehničarima i spremačicama. Od kad sam ušao na sam odjel, pa dok ga nisam napustio, osoblje je davalo sve od sebe. Takvu pozitivu, stručnost, strast, ljubaznost i brigu prema svakome pacijentu, nije mi bilo na kraju pameti da ću doživjeti. U svakom trenutku bili su dostupni za savjetovanje i pomoć.

Nema ih puno, zato je to još i divnije kako se odnose prema pacijentima. Skidam im kapu do poda, jer kad sam napuštao odjel, krenule su mi suze radosnice, šta sam imao priliku upoznati i vidjeti na djelu tako divne ljude.”

Zahvala za odjel ginekologije Opće bolnice Pula stigla nam je u inbox od čitateljice koja je željela ostati anonimna. Napisala je: „Od sveg srca zahvaljujem i pozdravljam moje drage sestre: Milena, Maria, Vlasta, Danijela i Maja koje su me podržale u najgorim trenucima i čuvale me kao anđeli. Uvijek drage, smirene, ljubazne i nasmijane. Nemam dovoljno riječi da im se zahvalim. Imaju svaka djelić moga srca.“

Foto OŠ Finida Poreč

POREČ: Finida domaćin robotičke Croatian Makers Lige 2023./2024.

kaštelir

Raspjevani susret istarskih zborova u čast Valentinovu u Kašteliru