in

Učenici OŠ Poreč i TOŠ B. Parentin preplavili lungomare – Više od 800 hodača za zdravlje

Djeca i mladi iz OŠ Poreč i Talijanske osnovne škole Bernardo Parentin hodali su za zdravlje sa svojim učiteljima i stručnim službama te porečkim kineziolozima  20.5.2022. u gradskoj aktivnosti  HODAMO MI, ZA ZDRAVLJE SVI – CAMMINIAMO TUTI PER LA SALUTE. Osnovnoškolci su veseljem i brojem preplavili predivnu porečku šetnicu od Općinskog suda prema Brulu i Plavoj Laguni. Nije bilo prolaznika koji s divljenjem i zanimanjem nije popratio ovu impresivnu kolonu djece koja su grupirana hodala za zdravlje.   

Na startu su ih dočekali motivirani i energični kineziolozi, Zoran Jendrašić u ime dijela organizatora ispred SZGP, te Marin Šafradin koji su djecu pratili, organizirali zagrijavanje , tjelovježbu i igre na otvorenom.  Ovu moćnu kolonu činilo je ukupno 730 porečke djece i 90-tak odraslih pratitelja na prekrasnoj porečkoj šetnici uz more. Mlađa djeca su se zadržala na Brulu dok su starija hodala do Galiota, krug uz more oko hotela Galiot te natrag do gradskog kupališta gdje su organizirane igre na pješčanom odbojkaškom  terenu te u hladu pinete prelijepog gradskog kupališta.

Start na Naftaplinu je obilježilo dječje veselje, tjelovježba i  igra u kojima su djeca sretna i uzbuđena motivirano učestvovala. Sva djeca su potom hodala, a na svojim su odredištima imala okrepu, sendviče i vodu, koje je osigurao Grad Poreč. Najmlađe je Zdravi grad Poreč obradovao plavo žutim balonima s motom „Naš izbor je zdrav život“dok su odrasli pratitelji dobili poklon torbe Zdravog grada s istim porečkim sloganom za zdarvlje.

Zahvaljujemo timovima OŠ Poreč i OŠ B. Parentin koje već tradicionalno učestvuju u svim gradskim aktivnostima za zdravlje djece i mladih te su stalni su projektni partneri  Zdravog garda Poreč . Time godinama i kontinuirano doprinose brizi za zdravlje najmlađih te ih direktno potiču  na zdrave životne izbore i navike.

Poreč s ponosom nosi obilježje grada zdravlja i jedan je od najuspješnijih zdravih gradova u Hrvatskoj mreži zdravih gradova jer je Poreč grad u kojemu stručnjaci i ključni ljudi garda godinama jedinstveno i suglasno skrbe o zdravlju, potiču na zdrave životne izbore i navike, podižu kvalitetu života stanovnika u okruženju grada te tako stvaraju uvjete za zdrav život u našem lijepom gradu.

Zahvaljujemo, u ime svih organizatora,  timovima porečkih škola na još jednoj uspješno provedenoj aktivnosti hodanja za zdravlje!

Izvor Zdravi grad Poreč

Grad Poreč financiranjem dječje bolnice i Centra za rehabilitaciju osigurava bolju zdravstvenu uslugu najmlađima

Foto Istarska županija

Gradovi i općine financiraju obnovu dječjeg odjela za rehabilitaciju – Župan: Kad su djeca u pitanju treba nam zajedništvo