in

Porečani učili spašavati život u čast Svjetskog dana reanimacije

Foto Grad Poreč - Svjetski dan oživljavanja u Poreču

Na Trgu slobode u Poreču jučer su povodom Svjetskog dana oživljavanja koji se obilježava 16. listopada održane radionica i edukacija za građane o tome kako mogu spasiti život i postati „produžene ruke hitne medicinske službe“ u spašavanju života. Naime, globalni pokret obilježavanja Svjetskog dana oživljavanja ove se godine odvija u tjednu od 11. do 16. listopada, a pod sloganom „Dvije ruke mogu spasiti život!“

Foto Grad Poreč - Svjetski dan oživljavanja u Poreču
Foto Grad Poreč – Svjetski dan oživljavanja u Poreču

Zato je ovo važan dan kada građani mogli vidjeti i naučiti kako pomoći osobi koja doživi srčani zastoj. Akciji su prisustvovali brojni građani, a pridružio se i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Kako ističu iz Zavoda, u Hrvatskoj, svakih sat vremena jedna osoba doživi iznenadni zastoj izvan bolnice, a od deset žrtva preživjet će samo jedna. U Istarskoj županiji oko 270 ljudi godišnje doživi iznenadni srčani zastoj, a od deset žrtava preživjet će 2,4 osobe. Kako poručuju iz Zavoda, zahvaljujući građanima Istre, koji uz potporu medicinskog dispečera na broju 194 provode osnovno održavanje života do dolaska hitne medicinske službe , kao i kvalitetnim i naprednim tehnikama oživljavanja hitne medicinske službe, zadovoljni su iznadprosječnim rezultatima.

Poreč je bio jedan od ukupno osam gradova u Istri u ovoj akciji, priopćeno je iz Grada Poreča.

Foto Grad Poreč - Svjetski dan oživljavanja u Poreču
Foto Grad Poreč – Svjetski dan oživljavanja u Poreču

Foto Crveni križ

BUJE/UMAG: Obilježava se Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Foto Grad Poreč - Druženje građana St. Vodopije

Novo igralište na St. Vodopija obilježeno druženjem