in

S tržišta se povlači poznati antibiotik za liječenje odraslih i djece

Ilustracija Pixabay

Tvrtka Sandoz na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode (Halmed) provodi postupak privremene obustave isporuke poznatog lijeka. Riječ je o lijeku Xorimax 500 mg filmom obložene tablete (cefuroksimaksetil) serije LA6114. Obustava se provodi do razine ljekarni.

“Obustava isporuke serije lijeka provodi se slijedom prijave sumnje na nedostatak film ovojnice tablete. Obustava će biti na snazi do završetka provjere, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena”, ističu u Agenciji u utorak.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, stoga obustava isporuke predmetnog lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije.

Podsjećamo da su zdravstveni radnici obvezni prijaviti HALMED-u svaku nuspojavu lijeka, kao i neispravnost u kakvoći lijeka. Pacijenti koji su razvili neku nuspojavu na lijek također mogu nuspojavu prijaviti izravno HALMED-u, uz preporuku da se za svaku nuspojavu koju zapaze obrate svom liječniku ili ljekarniku radi savjetovanja o načinu nastavka terapije.

trgovina supermarket hrana

Premijer predstavio mjere: Smanjuje se PDV na plin, hranu, uloške…

Foto Istarska županija ravnatelji škola

Župan s ravnateljima škola: Ulažemo 120 milijuna kuna u Novigradu, Bujama, Žminju, Puli, Marčani…