in

Velik dan za Istru: Prvi pacijent zbrinut u Izoli i to u roku od 60 minuta. Sve plaća država

Ilustracija - Foto Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije

I to smo dočekali, objavio je Nastavni zavod za hitnu medicinu Istarske županije. Naime, temeljem Sporazuma o prekograničnoj suradnji za hitnu zdravstvenu zaštitu na području sjeverozapadnog dijela Istarske županije, a nakon usvojenog Operativnog protokola između ustanova, 11.1.2024. godine prvi je pacijent s akutnim koronarnim sindromom (starost 50 godina) zbrinut i prevezen u bolnicu u Izolu.

-Od početka zbrinjavanja do dolaska u Izolu proteklo je 60 minuta, te je time pacijentu pružena šansa za najbolji oporavak, odnosno prilika za novi zdrav život. Naš tim je već nakon sat i 45 minuta bio ponovno dostupan za novo hitno stanje. Za usporedbu kada vozi pacijenta u KBC Rijeka, to je gotovo pet sati nedostupnosti tima. Hvala svim djelatnicima ispostave Umag na suradnji, jer nije svaki put jednostavna odluka, puno je administrativnih barijera. Hvala dr. Jovanki Popović Glavičić, koja uvijek zna kako je najbolje za pacijenta, objavio je Nastavni zavod za hitnu medicinu IŽ odlične vijesti.

Zahvaljuju pritom i županu Borisu Miletiću, te pročelnici za zdravstvo dr. Gordani Antić, na njihovoj pomoći pri realizaciji ovog sporazuma. Istarska županija je gotovo dvije godine financirala liječenje u SB Izola.
Podsjetimo, lani u srpnju potpisan je sporazum po kojem će država plaćati troškove zbrinjavanja životno ugroženih pacijenata u Bolnici Izola.

Više u našem članku:

Foto CMIK Novigrad novi logo logotip vizalni identitet

Novigradski CMIK ima novi imidž: U novu godinu s novim logotipom i vizualom

U ponedjeljak 15.1. bez vode Valkarin