in

Za pomoć 2-godišnjem dječaku s Poreštine koji boluje od leukemije ogroman odaziv građana u akciji Zaklade Ana Rukavina

Foto Zaklada Ana Rukavina

Na Svjetski dan raka krvi, 28. svibnja, Zaklada Ana Rukavina održala je akciju u Poreču, u prostoru hotela Valamar Diamant gdje su građani Poreča još jednom pokazali svoju humanu stranu i odazvali se u velikom broju. Time su Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica oplemenili i obogatili s čak 402 nova potencijalna darivatelja.

-Ovu akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je kako bi se pomoglo u pronalasku podudarnog nesrodnog darivatelja dvogodišnjem dječaku koji boluje od akutne mijeloične leukemije i na sjećanje djevojčice Lane koja nas je nažalost prerano napustila ali i svim oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja. Dirnuti smo, sretni i zahvalni  što je ovoliko velik broj ljudi tri sata kucao jednim srcem punim ljubavi, emocija i želje da pomognu svom malenom sugrađanu, ističu iz Zaklade Ana Rukavina.

Foto Zaklada Ana Rukavina
Foto Zaklada Ana Rukavina

Na akciji je bio i otac oboljelog dječaka koji je pomagao u upisu prikrivajući emocije, vidjevši more građana koji su stajali i strpljivo čekali u redu. Zahvalio se svim građanima koji su došli upisati se i pomoći njegovom sinu. Zahvalio se majci Ane Rukavina, Mariji Rukavina, Zakladi Ana Rukavina, Gradu Poreču i građanima, Upravi hotela Diamant Valamar, svim djelatnicima hotela Valamar te svim liječnicima i medicinskom osoblju koji brinu o njegovom dvogodišnjem sinu.

-Beskrajno zahvaljujemo Sanji Krizmanić na inicijativi za organizaciju zajedničke akcije Zaklade Ana Rukavina i Valamara. Zahvaljujemo na iznimnoj podršci Upravi hotela Diamant Valamar, dr. Dijani Beaković i medicinskim sestrama Sabrini Turković, Jeleni Momić, Melaniji Buljan, Sarah Jurković Levak i Doni Banović koje su nam nesebično pomogle u uzimanju uzoraka a posebno veliko hvala našoj sestri Dženi koja je uz nas svih 18 godina djelovanja i rada Zaklade.

Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, žureći s posla ili na posao, s bebama u kolicima, ili djecom za ruku, sa supružnicima, sadašnjim ili budućim, sami ili s prijateljem i nesebično dali dio sebe na raspolaganje nekome tko će im na tome biti zahvalan zauvijek, poručili su iz Zaklade Ana Rukavina.

Istog je dana akcija održana i u Umagu, gdje je Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica obogaćen sa 76  potencijalna darivatelja.

Umag - Foto Zaklada Ana Rukavina
Umag – Foto Zaklada Ana Rukavina

-Akcija u Umagu održana je na inicijativu gradskog pročelnika Slaviše Šmalca na Trgu 1. svibnja gdje su građani Umaga još jednom pokazali svoju humanu stranu i odazvali se u velikom broju.
Akciju upisa u Hrvatski registar Zaklada Ana Rukavina održala je kako bi se pomoglo u pronalasku podudarnog nesrodnog darivatelja dvogodišnjem dječaku s područja Poreštine koji boluje od akutne mijeloične leukemije ali i svim oboljelim osobama koje čekaju svog podudarnog darivatelja.
Zahvaljujemo pročelniku Grada Umaga Slaviši Šmalcu te svim građanima koji su se odazvali, žureći s posla ili na posao, s bebama u kolicima, ili djecom za ruku, sa supružnicima, sadašnjim ili budućim, sami ili s prijateljem i nesebično dali dio sebe na raspolaganje nekome tko će im na tome biti zahvalan zauvijek, istaknuli su iz Zaklade Ana Rukavina.

nogomet pixabay

Napao igrača na utakmici Vodnjana i Dajle. Evo što će biti s njim

NE DIRAJ

Podignut stupanj upozorenja za veći dio Hrvatske, na Krku palo nevjerojatnih 300 mm kiše