in

Mjere redukcije vode u Istri ostaju na snazi. Kako pomoći autopraonicama?

Foto Jon Hunt za Pixabay - Ilustracija

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je održana redovna tjedna sjednica Koordinacijskog tijela za praćenje stanja vodoopskrbe u Istarskoj županiji u 2022. godini.

Na sjednici su članovi Koordinacijskog tijela, kojim predsjeda istarski župan Boris Miletić, raspravljali o učincima mjera redukcije pitke vode I. stupnja na vodoopskrbnom području Istarske županije i daljnjim aktivnostima. Zaključeno je kako se, bez obzira na mjere redukcije koje daju mjerljive rezultate i napore vodovodnih društava u Istarskoj županiji da se osposobe drugi izvori pitke vode, hidrološka situacija u Istri nije poboljšala, niti se to očekuje u nadolazećim danima. S obzirom na boravak velik broja osoba na području Istarske županije kojima je nužno osigurati pitku vodu, mjere redukcije korištenja pitke vode I. stupnja i dalje ostaju na snazi.

U narednom razdoblju razmotrit će se načini na koje bi se pomoglo onim autopraonicama koje za svoj rad koriste isključivo pitku vodu i nisu imale druge mogućnosti opskrbe tehničkom vodom te nisu mogle obavljati svoju djelatnost od stupanja na snagu predmetnih mjera dana 18. srpnja 2022. godine, priopćeno je iz Istarske županije.

Foto Tanja Kocijančić presica 9-8-2022

U Poreču se za vikend održava 3. festival češnjaka. Evo što ćete sve moći kupiti i vidjeti

Foto TZ Funtana - Antonella Malis

Koncert Antonele Malis i Mate Grgata u Funtani večeras, 9.8.