in

ČUDESNA JAZZ VEČER U VIŽINADI: Japanski pijanist Yasuto Ohara oduševio svojom virtuoznošću

Foto Visit Vižinada

Sinoć je Batistellina šterna u srcu Vižinade ugostila iznimnog umjetnika svjetskog glasa – japanskog jazz pijanista Yasutoa Oharu koji je oduševio publiku svojom virtuoznošću.

Prepoznatljiv po svom izvornom stilu i dobro osmišljenoj tehnici, Ohara je jedan od najboljih mainstream pijanista na svijetu.

Njegov koncert u Vižinadi organizirala je mjesna Turistička zajednica uz pokroviteljstvo Anne Prinz, njemačke veleposlanice u Australiji i velike prijateljice Vižinade, zahvaljujući kojoj je Općina uspostavila prijateljsku suradnju s bavarskom općinom Bernbeuren.

Vižinada i njeni gosti imali su čast poslušati vrhunskog glazbenika koji sa svojim bendom Yasuto Ohara Super Jazz Trio nastupa diljem svijeta, uključujući na predstavama u SAD-u (New York), Kini, Tajlandu i Novom Zelandu.

Osim redovnih nastupa diljem svijeta, posjeduje u Japanu i vlastiti jazz klub u gradu Chiba, svira po festivalima, a stigne u svojoj domovini i režirati godišnji glazbeni događaj ‘Bay Side Jazz Chiba’. No, osim što je vrsni glazbenik, Ohara je i čovjek velikog srca. Naime, redovito nastupa u školama za djecu s teškoćama u razvoju, pa je 2007. godine nagrađen Chiba Prefectural nagradom za čast u kulturi.

Počinje volonterski kamp na Učki – od 1. srpnja obnova travnjaka pod motom “Vratimo livade leptirima”

TENISKI TURNIR KOJI TRAJE 30 GODINA: Plava Laguna Croatia Open Umag odlikovan Poveljom RH