in

Bogat program Fešte svetog Ivana Krstitelja u Dajli od 22. do 24. lipnja

U Dajli nedaleko Novigrada održat će se od subote 22. do ponedjeljka 24. lipnja tradicionalna Fešta svetog Ivana Krstitelja. Ove godine posjetitelje očekuje posebno bogat program za sve generacije, uz sportske, kulturne i zabavne sadržaje, te mnoga iznenađenja! Zasluge za to idu prvenstveno grupi mještana koja se ove godine posebno uključila u pripremu fešte, uz financijsku i organizacijsku podršku Grada i novigradske Turističke zajednice.

Subota donosi tradicionalni međunarodni boćarski turnir te nogometni turnir veterana. Najmlađi će se zabavljati i družiti uz Pirate & music day – dječju kreativnu eko-radionicu, zabavne igre i gusarski party, sve u režiji Funny-mation tima. Sve sudionike radionice očekuje i osvježenje uz sladoled, sokove, sendviče i voće. U večernjim satima folklornim nastupom predstavit će se KUD Dajla, dok je za zabavu i glazbu za ples zadužen Laguna bend.

U nedjelju zabava počinje uz DJ-a već od popodnevnih sati, a slijede turnir u briškuli i trešeti, turnir u odbojci na pijesku, te sportske igre za odrasle. U župnoj crkvi će se održati susret pjevačkih zborova sv. Ivanu Krstitelju, dok je u večernjim satima zabava zagarantirana uz Miro Todosovski band.

Zabavu će samo nakratko točno u ponoć prekinuti vatromet!

U ponedjeljak, na sam dan svetog Ivana Krstitelja, u istoimenoj župnoj crkvi će se održati svečana sveta misa, a po njezinu završetku i koncert komorne glazbe Muzičke akademije Sveučilišta u Ljubljani. Poseban doživljaj bit će paljenje krijesa na molu u Dajli, uz zborsku pjesmu.

U subotu i nedjelju na prostoru sportskog centra posjetittelje očekuje i bogata gastronomska ponuda.

U Sv. Lovreču prije 36 godina snimljen film “Grgo gre u Pazin” koji će se prikazati 20. lipnja

SVJETSKE ZVIJEZDE U POREČU: Na Rise up stižu Sean Paul, Željko Joksimović, Connect i Don Diablo