in

Dan jabuka i 10 godina Zdravog Novigrada uz štrudlu od čak 10 metara i donacije za potrebite

Foto Grad Novigrad - Zdravi grad Novigrad

Nakon prošlogodišnjih ukusnih i mirisnih slastica od jabuka, ponovno ćemo se družiti s udrugom Zdravi Novigrad na Danu jabuka koji će se održati 28.10. u prostorima Zajednice Talijana Novigrad, s početkom u 16 sati.

Na ovogodišnjem obilježavanju Dana jabuka vrijedne članice udruge Zdravi Novigrad obilježit će 10 godina djelovanja udruge, te su za posjetitelje uz razne slastice od jabuka, pripremile i prigodan veseli glazbeni program. U programu će nastupiti učenici glazbenog odjela Osnovne škole Rivarela, autorski zbor Le Vibrisse, te svestrani novigradski pjesnik i kantautor Davor Hačić.

Uz ostale ukusne slastice od jabuka, aktivne članice udruge Zdravi Novigrad nudit će i desetmetarsku štrudlu od jabuka koja će se moći kušati uz simboličnu donaciju koju će udruga iskoristiti za nabavku bolničkog kreveta.

Udruga Zdravi Novigrad osnovana je u listopadu 2013. godine, te je u deset godina rada organizirala niz aktivnosti i projekata namijenjenih prevenciji i zaštiti zdravlja. U suradnji s liječnicima specijalistima i stručnjacima iz drugih područja, organizirali su kroz protekle godine veliki broj besplatnih predavanja na različite teme iz područja zdravstvene prevencije i liječenja bolesti. Inicijatori su, nositelji ili partneri brojnih humanitarnih akcija i prikupljanja donacija u okviru kojih su prikupljena značajna sredstva za razne oblike pomoći našim sugrađanima svih uzrasta. Iza udruge Zdravi Novigrad je čitav niz aktualnih i uspješno provedenih projekata kojima se potiče prevencija bolesti i zaštita zdravlja, kao i nebrojeni sati volonterskog rada kojeg su članice udruge nesebično podarile zajednici u različitim prigodama i potrebama.

Kako bi se zahvalili dugogodišnjim suradnicima na pomoći, članovi udruge Zdravi Novigrad pripremili su projekciju najvažnijih aktivnosti udruge proteklih godina, koja će se moći pogledati za vrijeme obilježavanja Dana jabuka, objavio je Grad Novigrad na svojim službenim stranicama.

Novigrad - Foto Tanja Kocijančić veliki trg

NOVIGRAD: Početak arheoloških istraživanja na Velikom trgu

Žbandaj - Foto Grad Poreč

Uređuju se dječja igrališta u Žbandaju i Stanciji Bečić, novosti i u naseljima Červar-Porat i Gulići