in

NOVIGRAD: Početak arheoloških istraživanja na Velikom trgu

Novigrad - Foto Tanja Kocijančić

U starogradskoj jezgri Novigrada od rujna 2023. godine nastavio se projekt temeljne rekonstrukcije, proširenja i novogradnje sustava fekalne i oborinske odvodnje, te dijela vodovodne mreže.

Od ponedjeljka 23. listopada započinju radovi koji obuhvaćaju arheološka istraživanja na Velikom trgu u Novigradu (tijek izvođenja radova ovisit će o vremenskim prilikama).

U sklopu arheoloških istraživanja, na temelju zahtjeva Konzervatora, izvodit će se postupak sondiranja koji je nužan radi utvrđivanja mogućnosti arheoloških pronalazaka prije rekonstrukcije i popločenja Velikog trga. Arheološka istraživanja provodi Geoarheo d.o.o., iz Zagreba, a sondiranje će obuhvaćati više površina na Velikom trgu prema planiranoj skici na priloženoj karti. 

Za sve eventualne dodatne informacije, vezano uz izvođenje radova ili prometovanje uslijed radova, može se obratiti u gradsku upravu Grada Novigrada, telefonom na 757-055 ili e-mailom na komunalno@novigrad.hr.

-Kako je riječ o velikoj, iznimno važnoj investiciji za naš grad, molimo sve naše sugrađane, korisnike poslovnih prostora i sve ostale posjetitelje grada Novigrada, da u vrijeme radova pokažu razumijevanje i strpljenje, na čemu im unaprijed zahvaljujemo, objavio Grad Novigrad.

Dračevac - Foto Grad Poreč

POREČ: Obnovom starih škola i objekata stvara se dodatna vrijednost i štiti arhitektonska vrijednost

Foto Grad Novigrad - Zdravi grad Novigrad

Dan jabuka i 10 godina Zdravog Novigrada uz štrudlu od čak 10 metara i donacije za potrebite