in

Dođite na SARDELADU u Zajednicu Talijana Poreč

Zajednica Talijana Poreč organizira tradicionalnu Sardeladu, društvenu večer u povodu završetka uspješnih aktivnosti u Zajednici Talijana Poreč. Druženje će se odvijati danas, 15. lipnja, u sjedištu ZT-a na Trgu slobode.

Ova je godina protekla u svečanostima povodom 20. godišnjice mješovitog zbora “Mosaico” koji se tijekom godine predstavio u zemlji i inozemstvu, a 20. rođendan  je svečano proslavljen vrlo uspješnim koncertom zbora i gostiju u Istarskoj sabornici koji se održao proteklog tjedna.

Ženska klapa “le Parentine” nastavile su svoj pozitivni put zspješnim koncertima u ZT-u, te Gradu i Bariju u Italiji, gdje gostuju već više godina.

Plesačke radionice nižu stalne lijepe uspjehe,  a slikarska i dekupaž radionica su ovih dana predstavile svoju aktivnost prigodnim izložbama.

Zajednica Talijana Poreč je ugostila i drage prijatelje iz Belluna, Udina, Umaga, Nove Vasi (Novigrad), Brtonigle, Lovrečice, Buja, Frankfurta i drugih u zanimljivim kulturnim razmjenama, uključena je i u niz lokalnih i međunarodnih projekata samostalno i u partnerstvu a jedan od posljednjih je promocija i valorizacija povijesnih satova “Solari” u suradnji sa udrugama i općinama Friuli Venezia Giulia i Regije Veneto koja je prihvatila financiranje dijela projekta.  
Aktivnosti grupa, radionica i sekcija ljeti opada zbog velikog poslovnog angažmana članstva te započinje početkom iduće školske godine.

O hotelskim operacijama opet u Poreču: Mireille Jakobsen, Luc Gesvert i Robert Kimpton prva su imena HOW Festivala

POREČ: Rukometni reprezentativci vozačima prali vjetrobranska stakla!