in

Doživite Motovun u pratnji mletačkog podestata Marca

Turistička zajednica Općine Motovun poziva vas ove nedjelje, 7. lipnja u 14 sati, na stručni razgled starogradske jezgre Motovuna pod nazivom “Doživi Motovun”, koji od ovog termina dobiva novo ruho i to doslovno.

Prošećite Motovunom u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam u prvom licu ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike, koja je Motovunom vladala više od 500 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine. 

Motovun je pitoreskni srednjovjekovni dragulj iznimno bogate povijesti s najočuvanijim fortifikacijskim sustavom u Istri, a najveći utjecaj na razvoj i današnju vizuru Motovuna imala je upravo Mletačka republika, koja je Motovunom vladala od 1278. do 1797. godine.  

Mletačkog podestata Marca utjelovljuje iskusni turistički vodič Dean Prodan, a kostimirana vođenja “Doživi Motovun” će se održavati svake druge nedjelje sve do sredine rujna.

Zbog trenutne situacije razgled Motovuna je organiziran na hrvatskom jeziku, dok će u kasnijim terminima vođenje biti dostupno i na engleskom jeziku.  

Mjesto okupljanja je kod gornjeg groblja u Motovunu, na samom ulazu u starogradsku jezgru, kraj pomičnog stupića. Prethodna najava nije potrebna, a zbog promocije novog izdanja “Doživi Motovun”, vođenje će u ovom terminu biti besplatno, dok će za naknadne termine u ponudi biti paket koji uključuje stručno vođenje i sadržaje projekta “Doživljaj Motovuna” (obilazak motovunskih zidina, galerija i posjet galeriji “Pet kula”). 

Iskoristite ovu nedjelju na najbolji mogući način. Nakon što posjetite Kaldirski plac od fruti (od 8 do 13 sati) i opskrbite se svježim trešnjama i marelicama od OPG-ova Kaldirštine, uputite se u Motovun na stručni razgled starogradske jezgre.

Najviše letova za Hrvatsku najavljeno iz Njemačke, Beneluxa i Francuske

I porečki vatrogasci prošli obuku iskakanja iz helikoptera i desantiranja