in

Fotogalerija iz FUNTANE: Djeca i roditelji sijali pšenicu – uskoro i nastup malih gimnastičarki i „Priče iz božićne kutije“

Advent u Funtani u organizaciji Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ već je „odradio“ dvije kreativne radionice – onu izrade advenstkih vijenaca i drugu, održanu proteklog vikenda, na kojoj su mališani s roditeljima sijali pšenicu.

Sve što je bilo potrebno bili su ukrasi i stare najlonke, a vješte i kreativne ruke od toga su napravile pravi svijet veselih bića prepunih šljokica – jednoroge, čovječuljke, ježiće, paukove… Sada samo treba pričekati da božićna pšenica počne rasti iz ovih veselih bića i time upotpuni blagdansko ozračje.

Kako je to izgledalo protekle subote pogledajte u fotogaleriji.

Advent u Funtani za idući tjedan priprema dva događanja – premijerni nastup djevojčica iz Gimnastičke početnice kluba Galatea 18. prosinca u 18 sati u dvorani Intersport centar u Zelenoj laguni, a zatim dan kasnije u isto vrijeme u staroj školi na redu je predstava Teatra Naranča „Priče iz božićne kutije“. Bit će to i prigoda da se mališanima koji ne pohađaju vrtić podijele božićni paketići.

Za kraj su još druženje u kuhinji Bake Mraz, koja će samo za tu prigodu gostovati u funtanjanskom Župnom dvoru 23. prosinca od 17 sati, a ono što budu na ovoj radionici pripremili dijelit će mještanima dan kasnije, na Badnjak kada će u šetnju Funtanom svi zajedno krenuti u 16 sati i darivati duh Božića i zajedništva.

advent poreč 2019

ADVENT POREČ: Program za danas, 10. prosinca – dječji nastupi, koncert i izložba

VIŽINADA: Potpisani ugovori sa stipendistima