in

FUNTANA: Dijeli se božićnica umirovljenicima

Prigodom nadolazećih božićnih blagdana Općina Funtana isplatit će svim umirovljenicima s prebivalištem na svom području jednokratnu novčanu naknadu i to u gotovini u iznosu od 200 kuna po svakom umirovljeniku.

Novčana naknada moći će se preuzeti u prostorijama stare škole u Funtani, Istarska 17, od 9 do 12 sati, prema sljedećem rasporedu:

  • u ponedjeljak 21. prosinca 2020. godine – umirovljenici čija prezimena započinju slovima A, B, C, Č, Ć, D, DŽ, Đ, E, F, G, H, I, J, K i L,
  • u utorak 22. prosinca 2020. godine – umirovljenici čija prezimena započinju slovima LJ, M, N, NJ, O, P, R, S, Š, T, U, V, Z i Ž.

Umirovljenici koji ne preuzmu jednokratnu novčanu naknadu prema gornjem rasporedu, moći će je preuzeti od 23. do 31. prosinca u općinskoj upravi i to isključivo u unaprijed dogovorenom terminu putem e-maila funtana@funtana.hr ili telefona 052/445-442.

Za ostvarivanje prava potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu, OIB te odrezak posljednje mirovine ili Rješenje o mirovini.

Iz općine mole sve umirovljenike da se prilikom preuzimanja jednokratne novčane naknade pridržavaju svih važećih epidemioloških mjera koje je propisao Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, a posebno naglašavaju obvezno nošenje zaštitnih/medicinskih maski za lice i održavanje potrebnog fizičkog razmaka, te da prilikom dolaska ponesu vlastitu kemijsku olovku.

I dalje izvjesne velike gužve na granicama – Dogovor Hrvatske i Slovenije nije prošao

POREČ: Sanira se obalni zid na Peškeri i popločenje na lungomareu