in

FUNTANA: OPG-ovi iz Istarske web tržnice u Marini će prodavati svoje domaće proizvode

Dušan Orlović i Silvano Bartolić - Foto Tanja Kocijančić

Marina Funtana i udruga domaćih proizvođača Istarska web tržnica dogovorili su suradnju, pa će tako se tako svake subote ovog mjeseca u marini odvijati tržnica s lokalnim poljoprivrednim proizvodima. Plan je da štandovi budu otvoreni od 18 do 21 sat, što će biti nova ponuda za goste, i to ne samo one u marini. Prvi termin tržnice je 12. lipnja.

Za početak će štandovi biti postavljeni do recepcije, a nudit će maslinovo ulje, med, suvenire, med, povrće, rakije i suhomesnati proizvodi, dakle ono što mali OPG-i mogu sada ponuditi.

Naša suradnja trebala je početi još 2019. i to za 2020. Ustupili smo im mjesto preko Turističke zajednice, jer stalno tražimo novu ponudu za naše goste. No, prošlu godinu zbog pandemije nismo organizirali nikakve manifestacije ni događanja. Stoga smo dogovorili za ovu godinu. Za početak će biti jedna lokacija s pet, šest štandova, a kako potražnja i interes budu rasli, imat ćemo i punkt na molu, istaknuo je direktor Marine Funtana Dušan Orlović. Za srpanj, kolovoz i rujan dogovorit će naknadno koji će se dan u tjednu tržnica odvijati.

Dodao je da su svoje goste već obavijestili, a oni su tu ideju oduševljeno prihvatili još prije dvije godine. Stoga očekuje dobar odaziv. U Marini ima oko 180 vezova, većina su popunjeni, a osim stalnih dolaze i plovila u tranzitu. Oko 200 gostiju zna biti vikendom u marini.

Predstavnik Istarske web tržnice Silvano Bartolić naglasio je da će proizvođači za početak biti mahom s Poreštine, te iz Pazina i Žminja. Do kraja mjeseca počinju i s tržnicama u starom gradu u Vrsaru i u kampu Polidor u Funtani. Krajem tjedna imaju dogovor s direktorom TZ-a Poreč Nenadom Velenikom kako bi se tržnica i ove godine održavala na Trgu slobode u Poreču.

-Mi se na ovaj način borimo da prezentiramo domaće male proizvođače i sezonske proizvode, te im na ovaj način pomognemo u plasmanu. To je, k tome, i dodatna ponuda za turiste, ali i za domaće ljude koje također pozivamo da dođu pogledati što se nudi i opskrbe se lokalnim zdravim proizvodima, pozvao je Silvano Bartolić.

Tržnica u kolovozu 2020. na porečkom glavnom trgu

VIŽINADA bilježi izvanredne turističke brojke

verši na šterni vižinada 2020

VIŽINADA: Verši na šterni vraćaju se na Battistellinu šternu sa stihovima na čakavštini