in

Grad Novigrad objavio natječaj za dodjelu studentskih stipendija

Ilustracija

Grad Novigrad objavio je Natječaj za dodjelu studentskih stipendija redovitim studentima sveučilišnih i stručnih studija upisanih u akademsku godinu 2020/2021. Putem natječaja se planira dodijeliti ukupno 12 novih stipendija – 4 stipendije za nadarene studente, 4 stipendije za studente slabijeg socijalno-ekonomskog statusa, te 4 stipendije za deficitarna zanimanja.

Stipendije za deficitarna zanimanja predviđene su za integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Medicina, preddiplomski ili diplomski sveučilišni studij: Matematika- nastavnički smjer, preddiplomski ili diplomski sveučilišni studij: Fizika- nastavnički smjer te preddiplomski ili diplomski studij sestrinstva. Stipendije se dodjeljuju za preddiplomski, diplomski i integrirani sveučilišni studij, te stručni i specijalistički studij na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj i visokim učilištima u inozemstvu, za razdoblje trajanja studijskog programa koje donosi visoko učilište koje student pohađa.
Visina stipendije iznosi 800 kuna mjesečno, a korisnicima stipendije koji radi školovanja imaju boravište izvan mjesta prebivališta, isplatit će se, uz stipendiju, mjesečni dodatak u iznosu od 100 kuna.
Prijave se dostavljaju na predviđenom obrascu uz odgovarajuću dokumentaciju, na adresu: Grad Novigrad-Cittanova, Upravni odjel za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti , Veliki trg 1, 52466 Novigrad, ili osobno u pisarnicu Grada. Natječaj je otvoren od 26. listopada do 9. studenog 2020. godine.

Tekst natječaja i pripadajući obrasci mogu se pronaći u pisarnici Gradske uprave te na mrežnim stranicama grada www.novigrad.hr..
Dodatne informacije mogu se zatražiti u Upravnom odjelu za poslove ureda gradonačelnika, opće poslove i društvene djelatnosti, osobno u uredovnom radnom vremenu ili na telefon 052/757-055, interni broj 102.

Pijan izazvao prometnu nesreću pa vrijeđao policajce koji su mu pomogli

POREČ: Policija ga zatekla odmah nakon provale u kuću