in

Gradska knjižnica Poreč otvara vrata 27. travnja uz stroga ograničenja

Foto Gradska knjižnica Poreč

Gradska knjižnica Poreč ponovno otvara svoja vrata od ponedjeljka, 27. travnja, godine, uz stroge mjere kojih će se pridržavati dok okolnosti ne budu još bolje i sigurnije, kako za korisnike, tako i za djelatnice.

Knjižnica će biti otvorena od ponedjeljka do petka, od 9 do 13 sati.

Napominju kako čitaonice i dalje ostaju zatvorene, a slobodan pristup građi privremeno nije moguć.

Kako bi izbjegli okupljanja ispred knjižnice, za vraćanje i posudbu knjiga, DVD-a i CD-a mole građane da se pridržavaju sljedećih naputaka koji će uvelike pridonijeti smanjivanju gužvi i čekanja:

  • preporučaju da željene naslove građani posude uz prethodnu najavu mailom gradska@knjiznicaporec.hr ili telefonom 052-434-196 i 091-434-1961;
  • preporučaju da se prelista njihov online katalog kako bi imali uvid o raspoloživosti pojedinog naslova pa se upit i naručivanje mogu obaviti putem modula “provjere statusa”, a naručena građa pripremit će se u vrećici i čekati članove u knjižnici;
  • povrat knjiga bit će omogućen uz najstrože mjere opreza. Vraćene knjige neće biti odmah razdužene s članskog broja, a tako niti dostupne za posudbu. Na posebnom mjestu za odlaganje vraćene knjige odradit će svoju 72-satnu karantenu.

Svi rokovi posudbe građe bit će produženi, znači zakasnina se neće naplaćivati sve dok knjižnica ne krene sa svojim uobičajenim redovnim poslovanjem.  

Godišnje članarine koje su bile aktivne na dan 11. ožujka 2020. godine bit će produžene za 60 dana kako bi svim članovima nadoknadili izgubljeno vrijeme.

Obnova članstva bit će moguća prilikom preuzimanja knjiga ili online uplatom.

Sva potrebna uputstva za online upis dostupna su na www.knjiznicaporec.hr.

O novoj relaksacijskoj mjeri u građani će biti na vrijeme obaviješteni!

-Zahvaljujemo unaprijed na razumijevanju i pozivamo vas da učinimo zajedno što je u našoj moći da ovo vrijeme opreza, a iznad svega odgovornosti, učinimo podnošljivijim i lakšim. I mi, kao i vi, jedva čekamo naše susrete u knjižnici, poručili su iz ove porečke ustanove.

Bina Istra produžuje rok valjanosti pretplate za 3 mjeseca

U Hrvatskoj 28 novooboljelih – Broj ozdravljenih prvi put veći od broja trenutno zaraženih