in

GROŽNJAN: 6. i 9. srpnja Hrvatska glazbena mladež u čast 50. obljetnici rada priprema plesne priredbe i koncerte

Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži svako ljeto već 50 godina u Grožnjanu okuplja mlade iz cijelog svijeta s ciljem razvoja umjetničkih talenata.  

Već ovaj vikend, 6. srpnja s početkom u 18 sati, mladi plesači koji pohađaju Plesno kazalište za djecu i mladež učeći raznovrsne plesne tehnike, od baleta, do hip-hopa i improvizacije, predstavit će publici svoje novostečene vještine koje su naučili od svojih voditelja radionice Uhvati ritam, renomiranih plesnih pedagoga, Dese Virant, Zvonimira Kvesića, Marije Matković i Remusa Dimachea.

Iste večeri polaznici tečaja violončela za djecu, pod stručnim vodstvom prof. Maje Virant, publici će predstaviti naučene umjetničke tehnike.

Radionica plesnog  kazališta  oduzima dah jer predstavlja izazov za tebe svakodnevnim satovima plesa, pjevanja i glume u različitim grupama i s različitim pedagozima. Grožnjan je savršeno mjesto za sve one koji vole ples, glazbu i glumu koji se žele usavršavati, kreativno izraziti i obogatiti svoje umjetničko iskustvo. – istaknuo je Adriaan Luteijn, dugogodišnji prijatelj Grožnjana i Hrvatske glazbene mladeži koji je počesto vodio plesne radionice u istarskom gradiću.

Potom 9. srpnja s početkom u 18 sati publiku u Grožnjanu očekuje koncertna večer polaznika tečaja za violinu koji vodi poznati profesor Armin Sešek iz Slovenije. Mladi su umjetnici, između ostaloga, na tečaju imali priliku razvijati tehnike i interpretacije, glazbene memorije i glazbene interpretacije te naučiti oblikovanje analitičkog i sistematičnog načina vježbanja.

Hrvatska glazbena mladež, članica međunarodne organizacije glazbenih mladeži Jeunesses Musicales International, svake godine tijekom ljeta organizira brojne radionice i seminare, a naravno i svjetski priznatu Ljetnu jazz školu i najduži festival jazza – Jazz is Back! BP kojeg je osnovao Boško Petrović, a okuplja svjetsku kremu jazz i blues scene.

Detaljne informacije o edukacijama za mlade i koncertima potražite na www.hgm.hr, a sve su koncertne večeri za posjetitelje besplatne.

50. obljetnica Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladež u Grožnjanu održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva kulture i Istarske županije. Program podržavaju Općina Grožnjan, Austrijski kulturni forum Zagreb i brojni sponzori.

U Poreču izložba slovenske konceptualne neoavangardne grupe OHO

POREČ – Pijani 31-godišnjak prijetio smrću pa razbio staklo na blagajni autobusnog kolodvora