in

INK Pula: Pogledajte 5. travnja na Facebooku komediju “RINIMO GA NAPRID”

Ni u doba korone nismo zakinuti za kulturu, pa se dobra predstava može pogledati vitualno. Pa tako pogledajte večeras, u nedjelju 5. travnja, na Facebook stranici Istarskog narodnog kazališta Pula izvrsnu komediju “Rinimo ga naprid” s početkom u 20 sati. Link na Facebook stranicu https://www.facebook.com/INKPula/

Uz autora Gorana Prodana predstava je nastala prema A RISE ON THE MARKET Edwarda TAYLORA, s engleskog ga je prevela Maja ORŠIĆ MAGDIĆ. Redatelj i scenograf je Jasminko BALENOVIĆ, a autor glazbe Sandro PETTENER.

Uloge tumače Rade RADOLOVIĆ, Lana GOJAK, Valter ROŠA, Teodor TIANI, Iva KEVRA, Romina VITASOVIĆ i Robert UGRINA.

“Izborom komedije “Rinimo ga naprid” kao novog naslova, Čakavska scena istarskog narodnog kazališta učinila je iskorak u propitivanju čakavskog govora na pozornici. Naime, nakon obrada klasičnih drama – na Čakavskoj sceni postavljena je suvremena predstava u kojoj se zbiva “danas”. Susret s jezikom kojim se kazuje, u kazalištu je uvijek izazov. Uspješnica “Uspon na tržištu” (A Rise in the Market) višestruko je izvođena po europskim pozornicama, a njezina aktualnost za domaće okvire gotovo je hiperrealistična. To je komedija koja se vrti oko politike i političara, ali govori o čovjeku. Komedija o nama, našim vrlinama i manama, slabostima i ambicijama, ljubavima i preljubima, sa zgodama i nezgodama koje se događaju svima nama. Pa onda zašto ne bi i političarima ? I oni su samo ljudi, zar ne?”, napisao je redatelj.
.

Istarski Stožer, 5. travnja: Od 82 uzorka DVA SU POZITIVNA s područja Umaga

ANKETA o koronavirusu za Istrane – ispunite je online