in

IRONMAN POREČ u nedjelju zatvara ceste za promet: Pogledajte detaljno mapu

Foto PR Ironman 2021. - Arhiv

U nedjelju 15. listopada 2023. godine istarskim cestama odvijat će se drugo izdanje triatlonske utrke Plava Laguna Ironman 70.3 Poreč.  Na utrci će sudjelovati više od 1.500 rekreativnih triatlonaca, a start utrke je u 8 sati ispred hotela Parentium u Zelenoj laguni. Na prometnicama kojima prolaze biciklisti te trkači za vrijeme trajanja utrke na snazi će biti posebna regulacija prometa te će se pojedine prometnice zatvarati za promet.

Iako će pojedinim dionicama biti otežano prometovanje u svakom trenutku bit će ponuđene i označene alternativne mogućnosti dolaska građana do traženih destinacija
Posebna prometna regulacija će se odvijati u sljedećim terminima i područjima:

Od 8 do 10 sati:

  • Državna cesta D-75 (kružni tok Aquacolours do Funtane)

0d 8 do 14 sati:

  • Od Aquacoloursa porečka zaobilaznica D-75  do mjesta Kukci
  • Županijska cesta 5046 do Višnjana

Alternativni pravci za dolazak iz smjera Pazin – Poreč bit će omogućen preko Višnjana – Kaštelira – Tara, a za izlazak Poreč-Pazin preko naselja Valkarin – Musalež. Ulazak u Poreč sa sjeverne strane bit će moguć cijeloga dana kroz Gornje Špadiće.  

Plava laguna u priopćenju piše da moli i građane Nove Vasi da koriste alternativne izlaze/ulaze u mjesto koji će biti osigurani tijekom cijelog perioda.

Od 10.30 do 16.30 sati za automobilski promet će biti zatvorene ulice:

  • Turistička ulica  – Obala M.Tita

-Neovisno o privremenoj regulaciji prometa koja će biti na snazi toga dana, hitne službe i sva vozila koja imaju za cilj brigu o sigurnosti i zdravlju stanovnika bit će propuštena uz povećane mjere osiguranja. Bit će puno volontera koji će upućivati na alternativne pravce kretanja, koji će uz to biti jasno označeni. Sve građane Poreštine molimo za razumijevanje i unaprijed zahvaljujemo. Sve rute po Istri pogledajte na mapi u nastavku, napisali su iz Plave lagune.

ironman poreč 2023

Ilustracija - Crveni križ Poreč

FUNTANA: U srijedu besplatno mjerenje šećera i tlaka

Foto Grad Poreč

Mjesec poduzetništva u Poreču – U srijedu predavanje Zdrave marende na poslu