in

Letronika otvorila Okolo u Poreču, danas program na pet lokacija uz kreativne i sportske aktivnosti

Letronika otvorila Okolo u Corneru (Foto: Kristian Macinić)

Koncertom sastava Letronika u plesnom je ritmu sinoć otvoren porečki Okolo, tjedan kulture življenja. Đana Šegon, Mario Kalčić i Goran Salvi u caffe baru Corner predstavili su moćan materijal s nadolazećeg albuma Fancy Things uz ovacije publike, i početak Tjedna kulture življenja obilježili opuštenom, ugodnom i prijateljskom atmosferom. Danas se program Okola tijekom cijeloga dana održava na pet lokacija, a u ponudi su i radionica mozaika te stručno vodstvo Eufrazijanom.

Šarolik program počinje u 13 sati u Jedriličarskom klubu Horizont, gdje sve do 17 sati posjetitelje čeka jedrenje na Dinghyju 12 i upoznavanje s jedrilicom olimpijske klase Stella. U Klubu umirovljenika Galija u 17 sati otvara se izložba Džemile Šegon Boje nade, a zatim se u Učilištu od 17:30 umjetnik Darko Brajković Đepeto Njapo predstavlja Mediteranskim triptihom, koji uključuje i gastroperformans s pedočima.

Slijede izložba Kako je sport oblikovao Poreč u Maloj galeriji u 19:30 i proslava Svjetskog dana plesa na Trgu slobode u 20:30, odnosno nastup porečkih plesnih skupina USB i MOT08.

Grad mozaika s gostujućim umjetnicima iz Sarajeva, Rijeke, Venecije i Trevisa svakodnevno se na Trgu slobode održava od 10 do 17 sati, a svi zainteresirani uz stručnu pomoć ondje mogu izraditi vlastiti mozaik i tako naučiti više o vrijednoj porečkoj tradiciji.

Sutra, 30. travnja u foajeu kazališta otvara se izložba dječjih radova s motivima Poreča koju donosi Društvo naša djeca Poreč, dok će ljubitelji kazališta u 21 sat uživati u predstavi Mistero Buffo pulskog INK, ovaj put na otvorenom, u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine.

Ulaz na sva današnja događanja je besplatan, a ulaznice za predstavu po promotivnoj cijeni dostupne su putem rezervacijskog sustava porečkog Učilišta.

Tijekom Okola, tjedna kulture življenja, koji se održava do 5. svibnja, u ponudi je i stručno vodstvo kompleksom Eufrazijane. Turu je moguće prilagoditi prema individualnim željama, o čemu ovisi i cijena, i to direktno u dogovoru s vodičem. Više informacija, kao i kompletan program Okola, dostupno je na mrežnim stranicama Učilišta i infopunktu u foajeu kazališta.

NOVIGRAD: Bogata proslava Prvog maja u Karpinjanu

Predstava na čakavici: Mistero Buffo sutra u Poreču