in

Malin Fest u ponedjeljak na trgu ispred vjetrenjače u Medulinu

U ponedjeljak, 10. kolovoza, u 19.30 sati počinje Malin Fest, koji već četvrtu godinu zaredom uveseljava domaću i stranu publiku, spajajući tradiciju i zabavu na prepoznatljivoj lokaciji – trgu ispred vjetrenjače u Medulinu.

Svi zainteresirani moći će uživati u bogatom programu koji se sastoji od edukativnog, zabavnog i interaktivnog sadržaja u kojem sudjeluje Istra Inspirit te Udruge iz Općine Medulin kao što su Medulin Art, Plesni studio Pirueta Medulin te medulinski ribari pod stručnim vodstvom Nevena Iveše.

Program započinje kazališnim interaktivnim minijaturama Istra Inspirita, inspiriranih poviješću Medulina, malinom i morskim svijetom medulinskog zaljeva, a nastavit će se tradicijskim igrama koje predstavljaju izazov za najmlađe posjetitelje. Medulinski ribari pod vodstvom biologa Nevena Iveše zaduženi su za upoznavanje posjetitelja s morskim organizmima medulinskog podmorja dok će Plesni studio Pirueta Medulin prisutnima predstaviti plesnu točku inspiriranu istarskim tradicionalnim plesom, balunom, a Udruga Medulin Art će održati kreativnu radionicu za najmlađe posjetitelje u sklopu koje će naučiti kako izrađivati suvenire inspirirane Malinom na vitar.

Organizatori Malin Festa su Turistička zajednica Općine Medulin i IRTA – Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit. Malin Fest predstavlja jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba će se realizirati uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

ISTRA – Ni u nedjelju nema novih slučajeva zaraženih od Covida-19

“INSTALACIJA” U POREČU: Vandali išarali veliku pisanicu kod tržnice – dar umjetnika-mozaičara