in

MARČANA podržava turističke kampanje “Odmor kakav zaslužuješ bliže je no što misliš” i “Istra tako blizu”

Početkom lipnja obično započinje turistička sezona u Istri u punom jeku, pa tako i na području Općine Marčana. Kako je 2020. u cijelom svijetu stvorila tzv. „novo normalno“, stvorili su se novi, drukčiji izazovi u svim sektorima.

Turistički sektor, pritom, vodi računa o gostima koji dolaze iz brojnih europskih destinacija, načina na koji prelaze granicu te njihovom pravovremenom obavještavanju i ažurnosti informacija. Također, vodi se računa o iznajmljivačima, njihovim obvezama i načinima na koje cjelokupni sustav može olakšati situaciju, mjere, namete i protokole.

Kako bi se Hrvatska i Istra kao bliske destinacije približile, posebice auto gostima, pokrenule su se kampanje koje intenzivno ciljaju emitivna tržišta odakle se može, bez posebnih zahtjeva, doći u Hrvatsku i Istru.

Marčana  podržava ovakvu kampanju usmjerenu, prvenstveno, na njemačko tržište s obzirom da su 53,35%  ukupnih dolazaka (60,48% noćenja) u 2019. na području općine Marčana činili upravo Nijemci.
TZO Marčana putem različitih kanala obavještava iznajmljivače na području o novostima koje donose Stožer civilne zaštite IŽ, HTZ i resorno ministarstvo.

Direktorica ureda Jelena Latin navodi i da gostima i iznajmljivačima TZO Marčana stoji na raspolaganju i na broj telefona 052/823 696 ili e-mail: tz-opcina.marcana@pu.t-com.hr.

Različite turističke informacije mogu se pronaći i na službenim stranicama TZO Marčane www.tzmarcana.com i na Facebooku Turistička zajednica Općine Marčana.
Isto tako, svi zainteresirani mogu zapratiti South Istria na Facebooku i Instagramu koje zajednički uređuju turističke zajednice južnog klastera Istre (Pula, Medulin, Fažana, Ližnjan, Vodnjan i Marčana) s ciljem približavanja južne Istre, njezinih posebnosti, zanimljivosti, manifestacija, kulture, sporta itd  posjetiteljima.

Suradnjom, informiranjem, praćenjem trendova i odgovornošću, Marčana i svi dionici u turizmu, vraćaju Istru na kartu najpoželjnijih europskih destinacija na svekoliko zadovoljstvo posjetitelja i uz #ostanimoodgovorni, #istriensonah i #croatiathevacationyoudeserve započinju još jednu turističku sezonu. 

Za kraj, u nastavku slijede osnovne informacije za iznajmljivače i njihove goste, dok se ažurne informacije mogu pronaći na stranicama www.koronavirus.hr, www.hzzjz.hr, www.mint.gov.hr, www.croatia.hr.

  • Osobe koje pružaju usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu plaćaju pola iznosa godišnjeg paušala turističke pristojbe za 2020. Također se oslobađaju plaćanja turističke pristojbe za pomoćne krevete u potpunosti. Porezna uprava otpisuje obvezu plaćanja paušalnog poreza na dohodak za drugo tromjesečje.
  • Posjetitelji se prilikom boravka u smještajnom objektu moraju pridržavati mjera fizičke udaljenosti. Na ulaze u smještajne objekte potrebno je staviti na raspolaganje dezinfekcijsko sredstvo te postaviti informacije o higijenskim postupcima na vidljivo mjesto. Redovito prozračivati prostor.
  • Prostor se mora čistiti neutralnim deterdžentom te potom dezinficirati. Za čišćenje koristiti rukavice i masku, a posteljinu i ostale tkanine prati na minimalno 60®C.
  • Entercroatia je online obrazac u koji se upisuju svi podaci traženi prilikom prelaska granice uz predočenje osobne isprave.
  • Informacije za sve koji putuju u Hrvatsku potražite na Hrvatska pozdravlja povratak turista (https://www.croatia.hr/hr-HR/koronavirus-covid-19-pitanja-i-odgovori).
  • Ukoliko se kod gosta/turista pojave simptomi Covid-19 za vrijeme boravka u Hrvatskoj potrebno je obratiti se epidemiologu pri HZJZ Istarske županije na broj: 099 529 4457.

POVRAT POREZA DOBIT ĆE 569 TISUĆA GRAĐANA: Uskoro kreću isplate

POVRAT POREZA DOBIT ĆE 569 TISUĆA GRAĐANA: Uskoro kreću isplate

Istarski Stožer 13. lipnja objavio dobre vijesti: I dalje nema novooboljelih

Istarski Stožer 13. lipnja objavio dobre vijesti: I dalje nema novooboljelih