in

MARČANA U nedjelju 3. Smotra vina i maslinovih vina u Krnici

Foto TZ Marčana

Novo, treće, izdanje Smotre vina i maslinovog ulja Općine Marčana očekuje vas ove nedjelje 24. travnja 2022. u sportskoj dvorani u Krnici s početkom u 17 sati.
U organizaciji Turističke zajednice Općine Marčana i Općine Marčana, uz potporu i suradnju brojnih drugih dionika – DV Vrtuljak Marčana, DVD Općine Marčana, KUD-a Mate Balota te proizvođača lokalnih proizvoda, smotra se po prvi puta, a nakon pandemije, održava u travnju.

Smotra vina i maslinovih ulja u Krnici
Smotra vina i maslinovih ulja u Krnici

Posjetitelji će moći kušati maslinova ulja i vina već renomiranih proizvođača, ali i onih manje poznatih. Bit će tu i drugih nekih domaćih delicija s okolnih farmi i OPG-ova.

Uljarima i maslinarima koji su uzorke svojih vina i ulja dostavili na analizu dodijelit će se priznanja i nagrade, ovisno o kategoriji kojoj pripadaju (zlato, srebro, bronca).

Kemijske analize uzoraka izradio je Institut za poljoprivredu i turizam iz Poreča, dok su senzorne (organoleptičke) analize radili stručnjaci za maslinovo ulje i vino – oleolog Edi Družetić i sommelier Emil Perdec.

Uz glazbeni program, nastupit će i KUD Mate Balota iz Raklja te 3 skupine djece Dječjeg vrtića „Vrtuljak Marčana“ koji će prisutne zabavljati pjesmom, plesom i recitacijama.

Provedite nedjeljno popodne u Krnici uz degustaciju vrsnih vina i maslinovih ulja.

Butković otkrio hoće li biti poskupljenja cestarine na autocestama

Foto Općina Kaštelir - Labinci đulijano petrović

KAŠTELIR: Potpisan ugovor sa Zdravim gradom za logopeda i ostale zdravstvene usluge