in

Mjere za očuvanje radnih mjesta dostupne i obrtnicima koji koriste mjeru za samozapošljavanje i novoosnovanima

Nakon donošenja prvog dijela mjera za pomoć gospodarstvu i uspostavljanja kriterija za korištenje tih mjera, Hrvatska obrtnička komora uputila je dodatne zahtjeve prema nadležnim institucijama, kako bi se osigurala dosljedna provedba mjera za sve obrtnike.

Hrvatska obrtnička komora svojim je nastojanjima ishodila da obrtnici koji su korisnici mjere samozapošljavanja HZZ-a, uz stavljanje te mjere u moratorij, mogu koristiti mjeru za očuvanje radnih mjesta za sebe osobno, kao i za svoje djelatnike.

Osim toga, prihvaćen je zahtjev Hrvatske obrtničke komore da se korištenje mjere za očuvanje radnih mjesta proširi i na novoosnovane obrte te prema tome, svi oni koji su obrt registrirali prije 29. veljače 2020. godine, također mogu predati zahtjev za ostvarenje te mjere.

U privitku ovog maila nalazi se nova – revidirana lista s pitanjima i odgovorima za ostvarivanje prava iz mjere HZZ-a o očuvanju radnih mjesta ( potpora od 3.250,00 kn/ mjesečno).

Dokumentacija se šalje putem prijave na link HZZ-a, evo linka: https://mjera-orm.hzz.hr/predaja-zahtjeva/

Više informacija:
https://www.hzz.hr/usluge-poslodavci-posloprimci/prijava-u-evidenciju-nezaposlenih-covid19/novcana-naknada-za-nezaposlene-covid-19.php
 

KONTAKTI PODRUČNOG UREDA HZZ-A PULA

Benediktinske opatije 3, 52100 Pula

NOVI PODACI – Istra ima 13 novoboljelih, od toga 2 u POREČU i prvi put u MOTOVUNU

Istra: Na analizi još 33 briseva sumnjivih na koronavirus