in

MUZEJ GRADA PAZINA otvara izložbu PIŠEM TI PISMO…

U srijedu, 16. prosinca, u 13 sati, na Facebook stranici Muzeja grada Pazina održat će se virtualno otvorenje izložbe Pišem ti pismo... Umjesto klasičnog otvaranja izložbe, Muzej će na ovaj način, poštivajući propisane epidemiološke mjere, svim posjetiteljima, pa i onim virtualnim, omogućiti razgledavanje nove izložbe.

Izložbom Pišem ti pismo… cilj je prikazati razvoj komunikacije od prvih pisama i alfabeta, prvih škola i knjižnica, prvih odaslanih poruka i poštanskih ruta na prostoru središnje Istre sve do recentnije povijesti komunikacije obilježene slanjem razglednica, dopisnica, pisama te suvremenih metoda komunikacije, kao i usporediti nekadašnje načine i puteve komunikacije s modernim tehnološkim dostignućima i gadgetima koje danas koristimo i zbog kojih komunikacija sve više poprima neformalne i manje intimne, ali definitivno drugačije, razine i oblike.

Izložbu je u Rotondi pazinskog Kaštela moguće razgledati u radno vrijeme Muzeja u razdoblju od 16. prosinca 2020. do 16. rujna 2021. godine, kao i na web stranici Muzeja grada Pazina www.muzej-pazin.hr.

Autori izložbe su kustosi Muzeja grada Pazina Ivan Smoljan i Maja Zidarić Pilat.

Realizacija izložbe financirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Pazina i Muzeja grada Pazina.

TAR: Ponuda marendu u DeguStazioneu od 14. prosinca

FUNTANA: U kampu Istra Premium Resort nudi se povoljniji smještaj na duži rok, posebno pogodan za digitalne nomade