in

Nije sve tako crno – Buzet priprema 1. sajam istarskog crnog tartufa

Samo u službenoj evidenciji Hrvatske gospodarske komore u Hrvatskoj se na godišnjoj razini priređuje više od 300 različitih sajmova. O toga u Istri preko 40. Iako je internet omogućio sveopću dostupnost informacija, proizvoda i usluga sa svih krajeva svijeta, nastup na sajmu i dalje drži prvo mjesto po broju ostvarenih kontakata i poslovnih suradnji. To je alat za ulazak na tržište, sklapanje poslova i procjenu konkurencije. 

Buzet uskoro dobiva simbolično rečeno 301 sajam u Hrvatskoj i 41 sajam u Istri!

U organizaciji buzetske Stare Oštarije priprema se Prvi sajam istarskog crnog tartufa. Izabrani termin sajma je zadnji vikend lipnja, u subotu i nedjelju, 27. i 28. lipnja.

Buzet je jedini nacionalni grad tartufa. U rujnu prvi otvara sezonu i lov na istarski bijeli tartuf a sada dobiva i Prvi sajam istarskog crnog tartufa u idealnom ljetnom terminu za Tuber aestivum, svježi crni tartuf.

U dolinama oko Buzeta, ali i na tzv. poštama od Huma i Roča preko Mluna, Sovinjaka, Vrha, Senja i Krušvari pronalazi se i lovi nekoliko vrsta tartufa. Tuber melanosporum je crni tartuf koji se lovi od siječnja do proljeća i smatra se jednim od najboljih crnih vrsta vrlo poznatih u Istri. Tuber aestivium je ljetna vrsta crnog tartufa a Vrsta Tuber brumale spada također pod crne tartufe, koji se lovi zimi već od prosinca.

Bijeli, Tuber magnatum od rujna do siječnja. Drugim riječima u Istri, posebno u zoni tartufa oko Buzeta, Motovuna, Livada i Grožnjana, svježih tartufa ima cijele godine!

Više pročitajte na https://istragram.hr/

Istra završava još jedan tjedan bez novozaraženih od koronavirusa!

Latest news: One new COVID-19 case in Croatia