in

Nova Bujština u prodaji od 6. travnja – Čitajte o kreativki Giuliani Benjak, što kažu Franjo Pavliček i Zorko Ziraldo…

Bujština izlazi 6. travnja 2023.

Od četvrtka 6. travnja na kioscima i drugim prodajnim mjestima potražite novi, 169. broj Bujštine. I ovaj broj donosi niz zanimljivih tema, priča i intervjua, a tu su i stalne rubrike s korisnim savjetima i informacijama. 

bujština
Bujština izlazi 6. travnja 2023.

Novi broj Bujštine pred čitateljima će se naći neposredno pred veliki kršćanski blagdan Uskrs, pa je nekoliko tema, nekoliko stranica ovog broja, u znaku tog velikog blagdana radosti i nade. Među ostalim, središnji intervju u rubrici Razgovor s povodom ovoga puta donosi zanimljivi razgovor s umaškim župnikom, katoličkim intelektualcem, teologom i uglednim istarskim svećenikom, prof. dr. sc. Josipom Grpcem, koji na stranicama Bujštine progovara o samome Uskrsu, njegovu značenju, te drugim zanimljivim i aktualnim vjerskim, religijskim, ali i životnim temama.

Nova Bujština predstavlja i novigradsku kreativku Giulianu Benjak, koja stvara prava mala remek djela od novinskog papira, pa Ivicu Kešinovića, koji je jedan od rijetkih samoukih umjetnika čiji crteži nastaju graviranjem ogledala, ili pak majstora Lina Rabaka, predstavnika treće generacije stolarske obitelji. Na stranicama ovog broja lista „ugostili“ su i dvojicu vremešnih te po mnogočemu zanimljivih žitelja Bujštine – Franju Pavličeka i Zorka Ziralda, koji su tek dio svog bogatog životnog, radnog i drugog iskustva podijelili s čitateljima.

U ovom broju naći ćete i reportaže s važnijih manifestacija, od brtoniškog Chocofesta do Novigradskog proljeća, a kako je prošli broj Bujštine izašao neposredno pred karnevalska zbivanja, pa su ih na taj način „mimoišli“, potrudili su se ovoga puta prenijeti bar dio maškaranih zbivanja na tom području. Očekuje vas još puno drugih lokalnih tema, reportaža i priča i zato – potražite i istražite novu Bujštinu!

Bez vode 6. travnja dio Tara

Foto KBK Planet Sport Pula

Mladi kickboxing početnici Planet Sporta odlični na Plitvicama – Osvojili čak 14 medalja