in

Novi broj časopisa Bujština u prodaji – Pregršt zanimljivih priča, intervjua i aktualnih tema

Od petka 2. travnja na kioscima i u trgovinama potražite novi, 157. broj informativne revije Bujština /Il Buiese, časopisa magazinskog formata koji temama i sadržajima obuhvaća upravo prostor nekadašnje Bujštine. No, na stranicama Lista može se naći i pokoja informacija s nešto šireg područja sjeverozapadne Istre.

U prodaji novi, 157. broj Bujštine

U ovom broju naći ćete među ostalim i intervju s Dinom Kozlevcem, načelnikom županijskog Stožera civilne zaštite, inače stanovnikom Buja. Godinu dana pandemije i borbe s Covidom glavne su teme razgovora, no još je tu zanimljivosti o kojima Kozlevac progovara u razgovoru za Bujštinu.

Ususret Uskrsu tu je i razgovor s novigradskim župnikom vlč. Maksimilijanom Buždonom, kroz koji ovog mladog svećenika možete pobliže upoznati i od njega čuti što bi nam Uskrs zapravo trebao predstavljati i kako ga doživjeti.

Na stranicama Lista progovara se  i o jednoj aktualnoj, vrlo važnoj temi, posebno za žitelje Bujštine i tog dijela Istre – o nemogućnosti korištenja zdravstvenih usluga bolnice u Izoli, te aktualnoj inicijativi Istarske županije da se ta situacija promijeni.       

Na 68 stranica u boji časopis donosi i niz drugih priča, predstavlja zanimljive pojedince, udruge, institucije, donosi pozitivne poduzetničke priče, progovara o aktualnim temama, projektima, inicijativama, a zabilježeni su i neki od važnijih događaja. Tu su i neke stalne, ali i nove rubrike, poput gastro-kutka, stručnih savjeta psihologa, nutricionista i veterinara, stranica za razbibrigu i još mnogo toga.

Dodajmo ovome kako uz novi broj, Bujština ima i novog glavnog urednika. Nakon Luke Jelavića, koji je tu zadaću obavljao dugi niz godina, od ovog broja glavni je urednik Kristijan Nemet. Izdavač Bujštine je umaška H-media.

PROMO

POREČ ima nove spremnike za odlaganje otpadnih jestivih ulja

Tražite posao u ISTRI? Zapošljavaju tvrtke u Poreču, Kašteliru, Umagu, Rapcu, Livadama, Puli…