in

POREČ ima nove spremnike za odlaganje otpadnih jestivih ulja

Spremnik se nalazi na gradskoj tržnici

Jeste li znali da se reciklirano otpadno jestivo ulje može koristiti za proizvodnju biogoriva, sapuna, deterdženta i sintetskih guma? Kao i mnogi drugi otpad iz naših kućanstava otpadno jestivo ulje je vrijedna sirovina.

-Kako dio sustava gospodarenja otpadom u našem gradu osigurali smo dodatnu mogućnost odlaganja otpadnog jestivog ulja. Do sada se to ulje moglo odložiti samo u reciklažnom dvorištu na Košambri, a od sada otpadna jestiva ulja osim u reciklažnom dvorištu možete odložiti u spremnike koji su postavljeni na Gradskoj tržnici kao i na lokaciji Ambalažnog odjela u ulici Nikole Tesle 11 (bivša Školjka), poručuju iz porečke komunalne tvrtke Usluga.

Otpadano jestivo ulje koje nastane u vašim domaćinstvima nakon kuhanja i nakon što je ohlađeno potrebno je staviti u plastične boce, dobro zatvoriti i ubaciti u jedan od postavljenih spremnika namijenjenih za otpadna ulja.

-Svi možemo napraviti male promjene kojima se zapravo ničega ne odričemo, a uvelike smanjujemo količine otpada koje završavaju u kanalizacijskim odvodima, tlu i vodi. Ostala ulja mogu se odložiti isključivo u reciklažnom dvorištu, objavila je Usluga.

POREČ: Eleni Uljančić još jedan mandat na čelu Zavičajnog muzeja

Novi broj časopisa Bujština u prodaji – Pregršt zanimljivih priča, intervjua i aktualnih tema