in

NOVIGRAD: Listopad u CMIK-u – Raznovrstan program za sve uzraste

Foto Centar za manifestacije i kulturu Novigrad

Nakon niza ljetnih manifestacija na otvorenom, realiziranih u suradnji s Turističkom zajednicom, novigradski Centar za manifestacije i kulturu u listopadu nastavlja s događanjima u prostoru CMIK-a.

Poslije kratke ljetne pauze, kada je nekoliko filmskih projekcija održano u ljetnom kinu CMIK-a, kino projekcije vraćaju se na veliko platno u udobnost kino sale. Petak pri tome i dalje ostaje obiteljski dan, kada su na repertoaru animirani filmovi te dječji i obiteljski filmovi, početak projekcija je u 19 sati, a cijena ulaznice nešto je niža no za ostale kino projekcije. Namjera je naime da se potaknu i motiviraju cijele obitelji da tog dana odnosno večeri zajedno dođu u kino, da zajedno pogledaju crtić ili film i provedu vrijeme u obiteljskom druženju. Listopad tako donosi drugi nastavak crtića o planetarno popularnim Malcima iliti Minionsima, Malci 2: Kako je Gru postao Gru (14. 10.). Taj su crtić novigradski mališani već imali priliku pogledati u CMIK-u u srpnju, ali se tada tražila karta više, a na adresu CMIK-a stizao je potom velik broj upita da se crtić ponovi, što će se na koncu i učiniti. U nastavku listopada mališani će uživati u dva nova animirana hita – DC Liga super-ljubimaca (21. 10.) i Tuljani specijalci (28. 10.).    

Foto Centar za manifestacije i kulturu Novigrad
Foto Centar za manifestacije i kulturu Novigrad

Novost u kino programu je što se tijekom listopada projekcije ostalih filmova neće odvijati subotom, kao prije ljetne stanke, već je dan za kino sada četvrtak. Od 20 sati na repertoaru su tri filmska hita – znanstveno-fantastični blockbuster Thor: Ljubav i grom (13. 10.), glazbeno-biografska drama o životu „kralja rock’n’rolla“, Elvis (20. 10.) te dugo-očekivani nastavak filma koji je proslavio Toma Cruisea, Top Gun: Maverick (27. 10.).           

Listopad donosi i bogat kazališni program u CMIK-u. Otvara ga nova dječja predstava Cvrčak i mrav pulskog Teatra Naranča, koju će mališani iz novigradskih vrtića i škola premijerno pogledati 4. listopada ujutro. Bit će to poklon CMIK-a najmlađoj publici povodom Dječjeg tjedna, koji se tradicionalno obilježava početkom listopada.

Nastavljaju se i vrlo dobro prihvaćena gostovanja nekih od najpopularnijih stand up komičara s ovih prostora, pa će se tako 6. listopada od 20 sati publika u CMIK-u nasmijati uz Nešu Bridžisa, jednog od najpoznatijih stand-up komičara na cijelom prostoru bivše države. Ulaznice za tu predstavu u pretprodaji se mogu kupiti u novigradskoj knjižari Libar, Cici sport baru u sportskoj dvorani te u CMIK-u, a na dan predstave na blagajni CMIK-a od 19 sati.

Kazališni program u subotu 15. listopada, kada se u cijelome svijetu obilježava Dan bijelog štapa, prigodno donosi predstavu Damira Miloša, Bijeli klaun, u izvođenju zagrebačkog Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život. Početak je u 17 sati, a ulaz na predstavu je besplatan.

CMIK će 19. listopada u 20 sati ugostiti i kazališnu hit-komediju Ocat i sin, u kojoj će publiku dobro nasmijati Tin Sedlar i Zlatan Zuhrić, popularni Zuhra. Ulaznice su u pretprodaji dostupne u sustavu entrio.hr, a na dan predstave na blagajni CMIK-a od 19 sati.

Foto Centar za manifestacije i kulturu Novigrad
Foto Centar za manifestacije i kulturu Novigrad

Posljednja kazališna poslastica u listopadu bit će Molierov Borghese gentiluomo / Građanin plemić, u izvođenju kazališta Piccolo Teatro Sacile iz ovog talijanskog grada, zbratimljenog s  Novigradom. Suorganizatori su Zajednica Talijana Novigrad i Grad Novigrad-Cittanova, predstava započinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

Program u CMIK-u donosi 12. listopada od 20 sati i uvijek zanimljivo predavanje Korada Korlevića, poznatog edukatora i astronoma iz višnjanske zvjezdarnice, na temu Opasnosti iz svemira.

Dodajmo kako će CMIK tijekom listopada u svojim prostorima ugostiti i ovogodišnje izdanje manifestacije Dan mladih Istarske županije, kojom Županija i županijski Savjet mladih sada već tradicionalno, svaki puta u drugom istarskom gradu, obilježavaju dan posvećen mladima. Tijekom dana u CMIK-u će se tako održati protokolarni dio i konferencija s nizom prezentacija i okruglim stolom na teme zanimljive mladim osobama, uz sudjelovanje predstavnika Savjeta mladih iz istarskih gradova i općina te druge goste, a cjelodnevno druženje završit će zabavom na Velikom trgu uz DJ-a i koncert popularnih Gustafa.

Više informacija o pojedinim sadržajima može se pronaći na Facebook stranici CMIK-a –CMIK/CMC Novigrad-Cittanova, a ulaznice za kino-projekcije i sva ostala događanja koja su u neposrednoj organizaciji CMIK-a dostupne su online na adresi cmik-cmc.mojekarte.hr, odnosno na blagajni dvorane sat vremena prije početka programa.                     

Novigrad će ugostiti Dan mladih Istarske županije

Foto Grad Poreč

Mjesec poduzetništva u Poreču – Tradicionalna konferencija za poduzetnice 13. listopada