in

„Novigrad, mjesto za sva osjetila…“ – slikarski ex tempore 8. lipnja s bogatim nagradama

Foto TZ Novigrad

Tradicionalno druge subote u lipnju održat će se i ove godine, u organizaciji Turističke zajednice Grada Novigrada, 16. izdanje međunarodnog slikarskog ex tempore natječaja. Manifestacija započinje u 9 sati pečaćenjem slikarskih podloga u Parku Irme Benčić, a gotovi radovi moraju se predati i izložiti do 16 sati u istome parku, u starogradskoj jezgri Novigrada, koja tijekom održavanja manifestacije postaje inspirativnom kulisom brojnim umjetnicima iz zemlje i inozemstva.

U ovoj zelenoj oazi, nadomak mora i gradske lučice, živopisnog Mandrača, tijekom dana bit će pak središnje mjesto zbivanja odnosno prostor na kojem će se okupiti i stvarati najveći dio umjetnika, priopćeno je iz TZ-a.

Sudionici natječaja konkurirat će za novčane nagrade organizatora radovima na temu „Novigrad, mjesto za sva osjetila…“. Organizatori su ove godine pripremili nešto izdašniji nagradni fond, pa će pored uobičajenih nagrada za prvo, drugo i treće mjesto, ove godine novčane nagrade dobiti i autori čiji radovi osvoje četvrto i peto mjesto.

Prvoplasirani rad osvojit će 5.000 kuna (pokrovitelj nagrade je Grad Novigrad), druga nagrada iznosi 4.000 kuna (pokrvitelj TZG), treća 3.000 kuna (pokrovitelj Neapolis Novigrad), četvrta nagrada 2.000 kuna i peta 1.000 kuna (pokrovitelji 4. i 5. nagrade su zajednički Grad i TZG).

Ovogodišnja novina je i način odabira nagrađenih radova. Nakon što je u počecima manifestacije nagrađene radove birao stručni žiri, a potom nekoliko godina predstavnici pokrovitelja nagrada, od ove godine uvodi se vrlo demokratičan način odabira najboljih – o njima će tajnim glasovanjem odlučivati sami sudionici manifestacije. Shodno ukupnom broju glasova samih sudionika odredit će se tako dobitnici pojedinih nagrada, od prvog do petog mjesta.

Nakon što organizator prebroji glasove, dodjela nagrada uslijedit će u 17 sati, također u parku Irme Benčić.

NOVI TERMIN: Porečka Giostra od 21. do 23. lipnja

Društvo Naša Djeca Poreč traži volontere za ljetni kamp